Общи условия на TravelSteps

Материалите в TravelSteps са разделени в няколко категории. Тези категории са Статии, Пътеписи, Маршрути и Пътеводител.

Маршрути

Всички маршрути, обяснени в TravelSteps, са примерни. Възможно е да съществуват разлики между описаното в съответния маршрут и това, което е на място.
Причините може да са различни - промяна на терена, заличаване на споменатите ориентири (заради човешка дейност или природна сила), както и сезона, в който е предприет прехода. В различните сезони ориентирите и околната обстановка могат чувствително да се променят. TravelSteps не носи отговорност за настъпили имуществени щети, физически/психически наранявания, в следствие от използването на публикувани в TravelSteps маршрути. Нивото на трудност, споменато в маршрутите е ориентировъчно. Помнете, че трябва винаги да подхождате с нужното уважение към природата и планината и никога да не подценявате, дори и най-лесният (на пръв поглед) преход. Трудността на всеки маршрут може да варира спрямо уменията на всеки турист, както и неговия опит в планината.
Забележка: Екипът на TravelSteps ще е изключително благодарен, ако бъде уведомен за промени, настъпили по някой от добавените маршрути.

Статии

Публикуваните статии са с информационна и образователна насоченост. Съдържат научна, развлекателна и полезна информация. Всяка статия е с уникално авторско съдържание. Екипът на TravelSteps се задължава и счита за редно да упоменава източник и автор, когато използва чужди проучвания и/или информация за целите на своя сайт.

Пътеписи

Пътеписите публикувани в сайта са обект на авторско право. Те са написани или от екипа на TravelSteps или от потребители на същия. Съдържанието на всички пътеписи е разказ от първо лице и представлява история и/или анекдот относно лично преживяване.Следователно не бива да бъдат разбирани като буквални и насочвайки към определено поведение.

Пътеводител

В секция Пътеводител ще намерите туристическа информация за държавите по света, полезни съвети и какво да посетите бидейки на съответната територия. Информацията за визите е проверена и е актуална към Януари 2013 г. Ако се съмнявате в коректността на предоставените данни, моля, подайте запитване и ние ще направим проверка. TravelSteps  Ви препоръчва преди посещение на някоя дестинация да проверите обстановката на територията на държавата, както и на тези, през които предстои да минете. Не пътувайте в страни, за които МВнР е предупредило да не се посещават. Винаги бъдете внимателни с местните и имайте едно на ум, че сте чужденци за тях. Не престъпвайте законите в съответната страна (особено в мюсюлманските държави). TravelSteps не носи отговорност за нанесени Ви вреди по време на вашата почивка или пътуване.

Публикуване на материали

Материалите, публикувани в TravelSteps, следва да бъдат авторски и уникални. Темата трябва да е идентична с тематиката на TravelSteps - природа, забележителности, съвети за почивка и престой в планината и други. Допускат се единствено материали с поне 200 думи съдържание. Текста трябва да е смислен, логически свързан и без правописни грешки. Картините и текстовете, в материалите, не трябва да съдържат обидни и/или вулгарни думи, както и да нарушават законите на Република България. Използвайки графични изображения, независимо от какъв вид, следва да имате разрешението на автора им /ако не сте Вие/ и те (графичните изображения) да не нарушават законите за авторското право. Материали, които не отговарят на горните изисквания няма да бъдат одобрявани, а авторите им ще бъдат уведомени за причините. Когато материала покрие изискванията ще бъде веднага добавен и достъпен.
Забележка: Ако тематиката на материала е специфична, TravelSteps може да намали условията за минимална дължина, за съответния материал.

Споделяне и използване  на съдържанието

Публикуваните материали от екипа ни са обект на авторско право и следва да бъдат използвани без да бъде нарушена законодателната уредба на Република България. Публикуваните материали са общодостъпни и информационни. Публикуваното в сайта, може да бъде разпространявано и споделяно, но при използване на съответния материал следва да упоменете автора и да дадете линк към източника (вижте примерите отдолу). Ние, екипът на TravelSteps, разчитаме на коректността на използващите материали от нашия сайт, но бихме си търсели правата по съществуващата законова уредба на Република България.

Пример за споделяне на съдържание с директен линк към статията: <a href="линк-към-използвания-материал">Заглавие на използвания материал</a>

Пример за споделяне на съдържание с линк към TravelSteps: <a href="http://travelsteps.net/">TravelSteps</a>

Публикуване на коментари

Може да изказвате мнения, коментари и препоръки в формата за публикуване на коментари, намираща се под всеки материал. За да публикувате мнение е необходимо да имате регистрация или да влезете през своя фейсбук профил. Коментарите не трябва да нарушават мирния и приличен изказ. В случай, че написаното съдържа обидни, нецензурни думи, както и такива подканващи към етническа, религиозна или друга нетърпимост ще бъдат изтривани, а потребителите ще биват предупредени.

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори