Йордания

Близкия изток
Йордански динар
Няма
230 V

Пари и валута в Йордания

Валутата в Йордания е Йордански динар. Обменяйте валута в лицензирани бюра, хотели или банки. Най-добре не обменяйте пари на улицата. В хотелите и ресторантите може да използвате кредитна карта, но в малките магазини могат да ви я откажат.

 

Бакшиши в Йордания

Бакшишът в Йордания не е задължителен, но ще бъде оценен. В хотелите и ресторантите често добавят 10% за обслужване. На пиколото може да оставите 1-2 динара. На таксиметровия шофьор може да оставите бакшиш като закръглите нагоре сметката ви.

 

Говорими езици в Йордания

Официалният език в Йордания е арабски. В големите градове и туристическите райони се говори и добър английски, както и френски.

 

Щепсели и контакти в Йордания

Напрежението в мрежата е 230V, а честотата 50Hz. В страната се използват различни контакти и щепсели. Както стандартните за нас, така и други. Най-добре носете с вас универсален накрайник.

 

Часова разлика между България и Йордания

Йордания и България се намират в един часови пояс и няма часова разлика.

 

Още информация за Йордания

  • Виза за Йордания: За българските граждани е нужна виза за посещение на Йордания.
  • Йордания е ислямска държава. Алкохолът по време на Рамазан е забранен. Обличайте се по-консервативно и не се конфронтирайте с местните.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Йордания:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори