Най - посещаваните места в Аржентина

  1. Буенос Айрес

Аржентина

Южна Америка
Песо (ARS)
-6 часа
220V

Почивка в Аржентина в края на есента...какво повече може да иска човек? Определено есента е най-подходящия сезон за почивка в Аржентина, тъй като температурите не са твърде високи, нито твърде ниски. Всъщност, Аржентина се намира на нашата географска ширина, но в Южното полукълбо. Иначе казано, температурите са както при нас, но сезоните са огледални. Когато при нас е късна есен или началото на лятото в Аржентина е късна пролет. Един малко известен факт за климати и природата е, че в Аржентина се намира една от най-големите пустини в света – Патагония. Въпреки че Патагония е крайно негостоприемно място, лесно можете да организирате екскурзия до там. Патагония ще ви предостави много възможности за забавления, които рядко ще имате шанса да видите другаде. Ако сте решили да посетите Патагония по време на вашата почивка, ще можете, например, да наблюдавате отблизо китове и делфини или пък да посетите автентично ранчо от началото на 20ти век. Патагония е едно от местата, където са направени едни от най-големите открития на скелети от динозаври, така че Музеят за палеонтология ще има какво да ви покаже!

Ако сте решили може да направите и една мини-обиколка на Южна Америка. Много туроператори предлагат почивка в Бразилия, по-късно съчетана с няколко дневна почивка в Аржентина. Ако сте предпочели този вариант ви гарантираме, че ще прекарате невероятни дни на този континент. Защо ви предлагаме този вариант?! Отговорът е, че двете държави, макар и съседни, са изключително различни една от друга. След Бразилия  стъпвайки на аржентинска земя веднага ще откриете разликите между тях както в хората, така и в архитектура и атмосфера. Атмосферата в Аржентина и главно в Буенос Айрес е далеч „по-европейска” отколкото в Бразилия. Не случайно Буенос Айрес носи прякорът „Малкият Париж”. Архитектурата на града значително наподобява европейските градове, нещо, което не може да се види в Рио де Жанейро или Сао Паулу. Причината е, че през 20ти век в Аржентина пристигат много на брой европейски имигранти – главно от Италия, Испания, Франция и Германия. Несъмнено тези заселници са донесли по нещо от своята култура и разхождайки се из Буенос Айрес, посетителите имат усещането, че се разхождат в някой европейски град. Дори паметниците и монументите имат изключително позната архитектура. Ако сте предприели почивка в Буенос Айрес ви препоръчваме възможно най-бързо да посетите някоя обиколка на града с местен гид. По този начин бързо ще си създадете впечатление за Буенос Айрес и ще знаете кое си заслужава да посетите отново преди да е свършила вашата почивка. Препоръчваме ви и да посетите Монтевидео – столицата на Уругвай. Двете столици са разделени от широката река Рио де ла плата (Сребърната река). Ако това посещение не е включено в пакета ви за почивка в Аржентина, можете лесно да стигнете до Монтевидео. Свържете се с някой местен екскурзовод или отидете до пристанището. Там ще откриете повече информация и най-вече ще можете да се качите на ферибот за Монтевидео! Тези фериботи са регулярен транспорт между двете столици. В зависимост от вида на ферибота е и цената, като по-скъпите са тези, които ще ви докарат по-бързо до Монтевидео.

Препоръчваме ви и да си оставите един ден, през който да обиколите околните градчета. С ферибот по река Тигре, ще стигнете до едноименния град. По време на плаването ще се насладите както на прекрасната флора и фауна, така и на великолепните вили и къщи по устието на реката.

 

Пари и валута в Аржентина

Официалната валута в Аржентина е аржентинско песо. Може да обмените валута в хотела, но не е препоръчително, защото курсът често е неизгоден. Вземете със себе си долари вместо евро - еврото не е толкова разпространено в Аржентина, колкото долара. Може да платите и с кредитна карта, но не разчитайте само на нея. Плащането с кредитна карта не е проблем в големите градове (Буенос Айрес например), но в провинцията това често е невъзможно.

 

Бакшиши в Аржентина

Бакшишът е нещо много важно в Аржентина и често е включен в сметката ви. Ресторантите добавят към цената между 5 и 10%, но ако не е добавен бакшиш, то се очаква вие да го оставите. Прието е да е 5-10% от сметката ви.

 

Говорими езици в Аржентина

Официалният език в Аржентина е испанският. Тъй като много от аржентинците са наследници на европейски имигранти на места може да се справите и на италиански или английски. Въпреки това, английският не е особено популярен в Аржентина и често може да останете неразбран в хотела, таксито или ресторанта.

 

Щепсели и контакти в Аржентина

Контактите и щепселите са като у нас, но за всеки случай носете универсален накрайник. Универсалният накрайник може да ви от полза, тъй като Аржентина е стандартизирала и друг тип контакти, които са доста специфични. Подобни на българските щепсели и контакти ще откриете най-вече в старите сгради, но не и в новопостроените. Напрежението на мрежата в Аржентина е като при нас - 220V, така че ако пазарувате уреди не се притеснявайте.

 

Часова разлика между България и Аржентина

Аржентина се намира в една часова зона, независимо в коя провинция се намирате. Часовата разлика между България и Аржентина е -6 часа, ако се изключи лятното часово време.

 

Още информация за Аржентина:

Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Аржентина:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори