Бахрейн

Близкия изток
Бахрейнски динар (BHD)
+1 час
230V

Бахрейн е малка островна държава в Персийския залив, намираща се до Саудитска Арабия и Катар. Типично за всички държави от Близкия изток, Бахрейн дължи своето благоденствие на откритите в средата на 20ти век петролни залежи. Надали Бахрейн е най-интересната дестинация в Близкия изток за почивка, но и тук можете да видите това – онова. Интересно за Бахрейн е, че на територията му, противно на пустинния климат, има извори на сладка вода, които са и причината за зеленината в централната част на Бахрейн. Препоръчваме ви ако сте решили да отидете на почивка в Бахрейн да го съчетаете с някоя друга околна дестинация – Саудитска Арабия, Дубай или пък Катар. Основните атракции в Бахрейн са останките от заселници, които датират от преди над 4000 години. Наличието на прясна вода е допринесло за оцеляване и развитие на местното население през този огромен период, въпреки че на територията не можем да открием някой запомнящ се исторически момент. Въпреки това из страната са пръснати останки от селища, гробници и други исторически забележителности. Ако това ви е заинтригувало, то задължително посетете град Мухаррак през вашата почивка – градът е известен с добре запазените традиционни къщи, които вярваме, че ще ви бъдат интересни! Също така впечатляваш е и Националния Музей, намираш се в Манама. Манама е най-големият град в Бахрейн и e негова столица. В Манама се преплитат модерното настояще и традиционния живот, характерен за Бахрейн през последните хилядолетия. Най-голямата атракция в Бахрейн я оставихме за накрая, а именно – Гранд при на Бахрейн. Гранд при на Бахрейн е кръг от състезанията във Формула 1. Пистата е голяма инвестиция от страна на Бахрейн и най-рекламираната атракция в страната. Въпреки, че няма да е евтино сме сигурни, че всеки би искал да присъства на някое от състезанията на пистата. Особено, ако би могло да се съчетае с почивка в региона!

 

Пари и валута в Бахрейн

Валутата в Бахрейн е Бахрейнски динар. В Бахрейн е разпространено разплащането с кредитни карти. Навсякъде из големите градове има обменни бюра, но е важно да обмените динарите си преди напускане на страната. Въпреки че няма забрана за изнасяне на валута от Бахрейн, най-добре не го правете, защото извън Бахрейн ще получите значително по-неизгоден обменен курс.

 

Бакшиши в Бахрейн

Повечето ресторанти и кафенета в Бахрейн добавят 10-15% от сумата като такса да обслужване. При желание да оставите бакшиш, най-добре закръглете нагоре посочената в сметката сума. По принцип, всички таксита в Бахрейн трябва да имат работещ брояч. Много от таксиметровите шофьори, обаче твърдят, че броячът е повреден. Ако попаднете на коректен шофьор му оставете бакшиш около 10%.

 

Говорими езици в Бахрейн

Официалният език в Бахрейн е арабски. В туристическите райони е разпространен и английският.

 

Щепсели и контакти в Бахрейн

Напрежението в електрическата мрежа на Бахрейн е 230V и 50Hz честота. Използваните щепсели в Бахрейн, са по британски стандарт с три крачета. Нужно е да носите накрайник за този тип контакти. Може да закупите такъв и на място в Бахрейн.

 

Часова разлика между България и Бахрейн

Разликата между Бахрейн и България е +1 час. Няма лятно часово време в страната.

 

Още информация за Бахрейн

  • В Бахрейн действат ислямските закони. Недейте да се обличате или държите провокативно докато сте навън.
  • Виза за Бахрейн: За посешение на Бахрейн ви е нужна виза
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Бахрейн:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори