Колумбия

Южна Америка
Колумбийско песо (COP)
-7 часа
110 V

Пари и валута в Колумбия

Валутата в Колумбия е Колумбийско песо. В големите градове е разпространено плащането с кредитна карта. На много места из Колумбия има и банкомати, които обменят чуждестранна валута. Може да обмените пари и на летището. Най-добре вземете щатски долари, макар в банките да ви обменят и други валути.

 

Бакшиши в Колумбия

Местните рядко остават бакшиш в ресторантите. В по-изисканите ресторанти в Колумбия може да оставите между 10 и 15% от цената за бакшиш. Преди да платите, проверете дали не ви е начислена такса за обслужване. Ако това е така, няма смисъл да оставяте бакшиш. В обикновените ресторанти, в Колумбия, не е задължително да оставяте бакшиш, но може да дадете 1000-2000 песос отгоре. В хотела оставяйте бакшиш, колкото прецените, ако сте доволни от обслужването. В Колумбия рядко се дават пари отгоре на таксиметровите шофьори.

Говорими езици в Колумбия

Официалният език в Колумбия е испански. В големите градове и в туристическите райони ще се разберете с колумбийците и на английски. В някои области на Колумбия, официален език е и английският.

 

Щепсели и контакти в Колумбия

Напрежението в електрическата мрежа на Колумбия е 110V, при 60Hz. Щепселите и контактите са от американски тип, стандартни за Северна Америка и Карибския басейн. Преди заминаване за Колумбия се снабдете с адаптер и накрайник за американски тип контакти. Такъв накрайник може да закупите и на място в Колумбия.

 

Часова разлика между България и Колумбия

Часовата разлика между Колумбия и България е -7 часа. Няма лятно часово време в Колумбия.

 

Още информация за Колумбия

  • Виза за Колумбия: Не е нужна виза за Колумбия за български граждани, при пътуване с продължителност до 90 дни.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Колумбия:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори