Коста Рика

Северна Америка
Костарикански колон (CRC)
-8 часа
120 V

Пари и валута в Коста Рика

Официалната валута на Коста Рика е Костарикански колон. Разплащането с долари също е възможно, но не е препоръчително - използвайте ги само ако цените са в щатски долари. Може да обмените валута в Коста Рика чрез банкомат, обменни бюра или в банка. Разплащането с кредитна карта не е разпространено в Коста Рика, а и таксите са високи, около 7-9%.

 

Бакшиши в Коста Рика

В заведенията из Коста Рика се начисляват 10% за обслужване към сметката. Ако сте доволни от обслужването може да оставите бакшиш по избор. На пиколото оставете дребни пари, в зависимост от тежестта на багажа.

 

Говорими езици в Коста Рика

Официалният език в Коста Рика е испански. В някои части на страната, особено в столицата е разпространен и английският. Въпреки това, подобно на повечето държави на юг от САЩ, не трябва да разчитате единствено на английския в Коста Рика.

 

Щепсели и контакти в Коста Рика

Напрежението в мрежата на Коста Рика е 120V, 60Hz. Щепселите и контактите в Коста Рика са стандартни за Северна Америка - по американски стандарт. Нужно е да се снабдите с адаптер и накрайник, преди да заминете за Коста Рика.

 

Часова разлика между България и Коста Рика

Часовата разлика между Коста Рика и България е -8 часа. Не се използва лятно часово време.

 

Още информация за Коста Рика:

  • Виза за Коста Рика: Не се изисква виза за български граждани при пребиваване в Коста Рика под 90 дни.
  • Въпреки че Коста Рика е смятана за сигурна държава бъдете бдителни и избягвайте нощни пътувания.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Коста Рика:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори