Доминика

Карибски басейн
Източнокарибски долар (XCD)
-6 часа
230V

Пари и валута в Доминика

Валутата в Доминика е Източнокарибски долар. Освен в Доминика, тази валута се използва и в други страни от района.

 

Бакшиши в Доминика

Даването на бакшиш е широко разпространено в Доминика. Някои ресторанти прибавят 10% към сметката за обслужване, но дори и тогава е желателно да оставите нещо дребно, отгоре, ако сте доволни от храната. Когато не е начислен бакшиш, в Доминика е прието да оставите 10-15% за персонала, те ще го оценят. За хората, грижещи се за хотелската ви стая може да оставяте няколко долара на ден.

На пиколото оставете 1 щатски долар за всяка чанта, както и на таксиметровия шофьор, но само ако ви помогне с багажа. В Доминика не е разпространено даването на бакшиш на таксиметровите шофьори.

 

Говорими езици в Доминика

Официалният език в Доминика е английски. Освен него се говори и местен диалект на френския.

 

Щепсели и контакти в Доминика

Електрическата мрежа на Доминика е с напрежение 230V, 50Hz. Контактите и щепселите са по британски стандарт, с три крачета. Нужно е да носите със себе си накрайник за този тип контакти. Може да закупите такъв и на място в Доминика.

 

Часова разлика между България и Доминика

Часовата разлика между България и Доминика е -6 часа. В страната няма лятно часово време.

 

Още за Доминика

  • Виза за Доминика: Не ви е нужна туристическа виза за Доминика при престой под 21 дни. Ако сте на круиз, минаващ пред Доминика не се нуждаете от круизна виза, при претой не повече от 1 ден.
  • Движението в Доминика е от лявата страна.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Доминика:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори