Индонезия

Югоизточна азия
Индонезийска рупия (IDR)
От +5 до +7 часа
230 V

Индонезия - страхотно място за успокояваща почивка, съчетана с прекрасни гледки и спа процедури. Но нека да започнем с няколко бързи и интересни факти за страната. Индонезия е четвъртата по население и най-населената ислямска държава в света. Известна е по света (освен с почивка на остров Бали) със своята вулканичната активност и многото земетресения и вулкани. Голяма част от близо 20 000 индонезийски острови са с вулканичен произход. Може да познаете тези острови по черния пясък по плажоветер всъщност, това не е океански пясък ами вулканична пепел. Преди няколко години, точно тук, се случи едно от най-големите бедствия - цунамито от 2004 г. След опостушенията причинени от природната стихия туризмът в Индонезия беше сериозно засегнат, но това не успява да я измести от мястото й на топ дестинация за почивка. Индонезия е типичен пример за мултикултурно общество - въпреки огромния си брой мюсюлмани, те спокойно съжителстват с представители на други религии, най-вече хиндуисти. Една от най-популярните дестинации за почивка в Индонезия - Бали е в хиндуистката част на страната.Този факт, определено разделя културно остров Бали от останалата част на Индонезия, така че ако сте почивали там, бъдете сигурни, че не познавате напълно индонезийската култура и живот. Бали се е превърнал в нарицателно за спокойна почивка на тропически остров. Прекрасните, безкрайни плажове, тропическата растителност, топлото време и всичкото това съчетано с изключителните спа процедури и масажи, ще ви накарат да се отпуснете по време на вашата почивка. Едно от най-хубавите неща в Бали е, че цените не са толкова високи, колкото голяма част от туристите предполагат. Основният туристически сезон за Бали е около Нова година - декември и януари. По време на сезона, разбира се, цените са по-високи, така че ако сте решили през вашата почивка хем да се докоснете до чудесата на остров Бали, хем това да не изпразни портфейла ви, ви съветваме да посетите Бали в някой от останалите месеци.

 

Пари и валута в Индонезия

Основната валута в Индонезия е индонезийска рупия. В тази част на света е добре да носите със себе си щатски долари, а не евро. Най-добре е да сменяте пари само в обменни бюра.

 

Бакшиши в Индонезия

В Индонезия не е разпространена да давате бакшиш. В туристически зони, например остров Бали, може да оставите някоя рупия отгоре за добро обслужване.

 

Говорими езици в Индонезия

Официален език в Индонезия е индонезийският. В много райони се говори и холандски, както и английски. В туристическите райони английският е силно разпространен.

 

Щепсели и контакти в Индонезия

Контактите и щепселите в Индонезия са като българските. За всеки случай пътувайте с адептер и накрайник, но най-вероятно няма да се наложи да го използвате през нашата почивка. Напрежението в мрежата е 230V, 50Hz.

 

Часова разлика между България и Индонезия

Индонезия е голяма страна и се разпростира през три часови зони. Столицата Джакарта е +5 часа от българското часово време. Остров Бали отстои на на +6 часа, а източните части на Индонезия са на +7 часа от България. В Индонезия няма лятно и зимно часово време.


Още информация за Индонезия

  • Виза за Индонезия: При посещение на Индонезия ви е нужна виза. Виза може да се получи и при пристигане в Индонезия, на летището в Джакарта.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Индонезия:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори