Израел

Близкия изток
Израелски шекел (ILS)
Няма
230 V

Пари и валута в Израел

Официалната валута на Израел е Израелски шекел. Изключително лесно е да се сдобиете с шекели в Израел. Може да обмените пари още на летището. Носете с вас евро или долари като резервна валута. В Израел обменяйте пари в обменните бюра или чрез банкомат, тъй като дават по-добри курсове, отколкото банките.

 

Бакшиши в Израел

Давайте бакшиш в Израел само при добро обслужване. Стандартния бакшиш в Израел варира между 10 и 12% от сметката. Израелците не оставят бакшиши на таксиметровите шофьори, така че и вие не сте длъжен.

 

Говорими езици в Израел

Официалните езици в Израел са иврит и арабски. Английският и руският са широко разпространени. Почти всички обекти (знаци, забележителности и места) в Израел са преведени на английски.

 

Щепсели и контакти в Израел

Напрежението на електрическата мрежа на Израел е 230V, 50Hz. В Израел се използват различни от останалите държави щепсели и контакти. Нужно е да се снабдите със специален накрайник за този тип щепсели контакти (с три крачета са), но може да го закупите на място в Израел.

 

Часова разлика между България и Израел

Няма часова разлика между Израел и България. Израел използва лятно часово време.

 

Още информация за Израел:

  • Виза за Израел: Не е нужна виза за Израел за български граждани, при престой по-малък от 90 дни.
  • Израел е една от най-добре устроените държави в Близкия изток. Въпреки това, съществува опасност от въздушни атаки или престрелки заради Арабско-израелския конфликт.
  • Бъдете внимателни на религиозна тема докато сте в Израел.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Израел:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори