Сингапур

Югоизточна азия
Сингапурски долар (SGD)
+6 часа
230 V

Пари и валута в Сингапур

Валутата в Сингапур е Сингапурски долар. В големите магазини и молове ще ви приемат и други валути, например щатски долар, британски лири, йени или австралийски долари. В Сингапур може да пазарувате без проблем с кредитна карта. Имайте предвид, че при покупката на стоки в Сингапур, ви се начислява 7% такса към цената.

 

Бакшиши в Сингапур

Някои ресторанти в Сингапур добавят към сметката ви 10% за обслужване. Имайте предвид, че този бакшиш не е за персонала, а отива за ресторанта. Ако искате да се отблагодарите на сервитьора за добро обслужване е най-добре да му дадете бакшиша на ръка, когато плащате сметката. Не е разпространено да оставяте бакшиш в хотела, тъй като повечето хотели в Сингапур добавят 10% такса към сметката ви.

 

Говорими езици в Сингапур

Сингапур е мултикултурна държава. В нея се говорят няколко езика - мандарин, тамилски, малайски и английски. Сингапурците говорят свободно английски и няма да имате проблем.

 

Щепсели и контакти в Сингапур

Напрежението в електрическата мрежа на Сингапур е 230V, 50Hz. Щепселите и контактите са по британски стандарт, с три крачета. Носете такъв накрайник с вас или го при нужда го закупете на място в Сингапур.

 

Часова разлика между България и Сингапур

Часовата разлика между Сингапур и България е +6 часа.

 

Още информация за Сингапур

  • Не хвърляйте никакви боклуци в Сингапур, защото ви грозят сериозни глоби.
  • Наказанието за притежание на наркотици в Сингапур е смъртна присъда
  • Движението по пътищата на Сингапур е от лявата страна. Винаги се оглеждайте на двете страни преди пресичане.
  • Виза за Сингапур: За български граждани не е нужна виза, за престой в Сингапур под 90 дни.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Сингапур:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори