Най - посещаваните места в САЩ

  1. Ню Йорк

САЩ

Северна Америка
Щатски долар (USD)
От -7 до -10 часа
120 V

САЩ – една от най-големите и най-развитите държави в света. Определено суперлативите за САЩ няма как да спрат дотук. Ако сте решили да организирате почивка в САЩ трябва сериозно да помислите къде искате да отидете точно. Огромната й площ означава, че има какво да видите! Природата определено си е свършила добре работата и е създала едни от най-красивите природни забележителности на Земята. Едва ли ще сбъркаме, казвайки че най-известната природна забележителност в САЩ е Ниагарския водопад. Ниагараския водопад се намира на самата граница между САЩ и Канада и е една от първите туристически дестинации в САЩ. Още в пътеписа си „До Чикаго и назад”, Алеко Константинов разказва за красотата на Ниагара. Като сме заговорили за природни забележителности не може да не споменем и Гранд каньон. Гранд каньон също може да се похвали с определението „един от най-старите национални паркове в САЩ”. Милиони години наред река Колорадо си е проправяла път през скалите, за да можем днес да бъдем свидетели на един от най-дълбоките каньони в света. Гранд каньон се посещава годишно от около 5 милиона туристи, така че ако сте в щата Аризона, не пропускайте да го посетите и да станете свидетел на удивителните пейзажи, които се откриват от Гранд каньон.

Искате незабравима почивка в САЩ, съчетаваща тропическиклимат, море, прекрасна природа? – Значи говорим за Хаваи. Хаваи са група от острови, намиращи се в самия център на Тихия океан – на около 4100 километра от Лос Анджелис. Лос Анджелис е и една от отправните точки за достигане на Хавайските острови – със самолет до Хонолулу – най–големият град в Хаваи. Въпреки всичко, този рай не струва евтино. Дори за американците почивка на Хаваи е лукс, така че имайте го предвид.

 

Статуята на Свободата, Сентръл парк и други забележителности в Ню Йорк

Нека да поговорим малко и за американските градове – огромни, светлини навсякъде и с кипящ живот. Сигурно веднага се сещате за Ню Йорк – най-големият град в САЩ, а сигурно и най-известният. Сигурно винаги сте си мечтали да отидете на шопинг по Пето Авеню (или поне да се разходите по него) – сега е моментът да го направите. Противно на повечето очаквания Пето Авеню не е толкова скъпо, така че сме сигурни, че ще намерите доста интересни неща и то на изгодни цени! В Ню Йорк се намира и Статуята на Свободата – превърнала се в символ на САЩ и на Американската мечта. Статуята на Свободата било е първото нещо, което имигрантите от Европа виждали, пристигайки на американска земя. В самия център на Манхатън са намира огромния Сентръл Парк. С близо 35 милиона посетители годишно, Сентръл Парк е най-посещавания парк в САЩ. На площ от няколко хиляди декари можете да се насладите на много езера, горички и усамотени кътчета – Сентръл Парк ще ви предложи спокойствие, което не ще получите на никое друго място в космополитния Ню Йорк.

Пътеводител за Ню Йорк.

 

Меката на хазарта - Лас Вегас

Ако сте почитатели на нощния живот и хазарта сме сигурни, че сте изчели много редове за столицата на хазарта Лас Вегас. Изкуствено създадения град насред пустинята Мохаве ще ви накара да прекарате незабравимо почивката си в САЩ. Въпреки това внимавайте със залозите, разбира се! Дълги години преди да започнат големите строежи в Близкия изток и другите развиващи се страни, Лас Вегас е било най-бляскавото място в света –светещи реклами, хотели, прекрасни фонтани и бурен нощен живот из клубовете на Лас Вегас.

 

Пари и валута в САЩ

Официалната валута в САЩ е Щатски долар. В страната лесно ще пазарувате и с кредитни карти. В Съединените щати е повече от лесно да обмените пари, особено евро.

 

Бакшиши в САЩ

В повечето заведения в САЩ ще очакват от вас бакшиш. В ресторантите порядките са следните: При 10% бакшиш, това значи, че не сте доволен, 15% е нормалният бакшиш, докато 20% и нагоре ще рече, че сте изключително доволен от храната и обслужването. На летището и в хотела дайте 1-2$ на тези, носещи багажът ви. В баровете в САЩ оставайте същата сума на бармана, а на таксиметровите шофьори - 10-15%.

 

Говорими езици в САЩ

Официалният език в САЩ е английски. Напоследък, обаче, испанският набира все по-голямо популярност. Има райони от Съединените щати, където местните на говорят английски, а само испански. Например в югозападните щати.

 

Щепсели и контакти в САЩ

Напрежението в мрежата на САЩ е 120V, при 60Hz честота. Щепселите и контактите са по американски стандарт и ще са ви нужни накрайник и адаптер. Ще ги намерите лесно и на място в Съединените щати.

 

Часова разлика между България и САЩ

САЩ има четири часови зони. А именно: -7, -8, -9, -10 часа спрямо България, започвайки съответно от Източното крайбрежие. Има лятно часово време в САЩ.

 

Още информация за САЩ

  • Виза за САЩ: Нужна е виза за пребиваване в САЩ от български граждани.
  • Закони в САЩ: Отделните щати имат собствени закони. Продажбата на алкохол е забранена за лица под 21г. Същите не могат да посещават и нощни заведения.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за САЩ:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори