Венецуела

Южна Америка
Венецуелски боливар (VEF)
-6:30 часа
120V

Пари и валута във Венецуела

Официалната валута във Венецуела е Венецуелски боливар. Щатският долар е широко разпространен и е за предпочитане пред еврото, когато става дума за обмяна на пари. На малко места ще ви обменят безпрепятствено евро. Обмяна на боливари на черно е незаконна. Имайте предвид, че във Венецуела подобна размяна могат да ви предложат дори униформени служители. Най-добре обменяйте пари в обменни бюра или банки. Получаването на боливари може да стане и чрез банкомати. Най-сигурният начин за обмяна на пари във Венецуела е в банка. Разплащането с кредитна карта не е разпространено из Венецуела.

 

Бакшиши във Венецуела

Бакшишите са широко разпространени из Венецуела. В повечето ресторанти е прието да се оставят 5-10% при добро обслужване. Имайте предвид, че към сметките е вече добавена такса за обслужване, в размер на 10%. Таксиметровите шофьори из Венецуела не очакват от вас бакшиш, но няма да ви го върнат, ако им дадете. Прието е да се дава около 1 щатски долар на пиколото за всяка чанта.

 

Говорими езици във Венецуела

Официалният език във Венецуела е испански. Английският е слабо разпространен, дори и в Каракас.

 

Щепсели и контакти във Венецуела

Напрежението в електрическата мрежа на Венецуела е 120V, 60Hz. Щепселите и контактите във Венецуела са по американски стандарт. Нужен ви е адаптер и американски тип накрайник, който може да намерите лесно и на място във Венецуела.

 

Часова разлика между България и Венецуела

Часовата разлика между България и Венецуела е -6:30 часа. Няма лятно часово време във Венецуела.

 

Още информация за Венецуела:

  • Виза за Венецуела: Не е нужна виза за български граждани при престой във Венецуела, по-малък от 90 дни.
  • Венецуела е сред най-богатите на петрол държави в света.
Присъединете се към нас във Facebook за още пътеводители и полезна информация

Източници на информация за Венецуела:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори