Събития за 1 април - Денят на шегата

Разберете къде ще са най-забавните места у нас на 1-ви април.

Travel Steps 4241 31-03-2015

1-ви април е приет като Международен ден на шегата. На него може да се пошегувате (умерено) с хората около вас, без да се нуждаете от особен повод. На празника из България ще се проведат редица тематични събития като целта е една - забавление и много усмивки! Разбира се, в центъра на събитията ще е град Габрово, който е пословичен с хумора си и шегите за града и жителите му. Освен в Габрово, 1-ви април ще бъде отбелязан подобаващо и в град Генерал Тошево и село Байлово, в което ще представят малко шопски хумор на гостите си.

 

 

Габрово - Дом на хумора и сатирата

Габрово и габровските шеги са пословични. Без никакво съмнение можем да наречем Габрово "Столица на хумора". Център на събитията разбира се ще бъде Дома на хумора и сатирата, който тази година празнува своята 43-та годишнина.

Дом на хумора и сатирата в Габрово е уникален по своята същност - да представи на посетителите си постоянни и временни изложби на хумористични произведения. Като рожденик на 1-ви април музеят ще черпи - входът ще бъде безплатен за всички желаещи.

Програмата за 1 април в Габрово ще започне от 10:00 часа с детско тържество, посветено на 80 годишнината от поставянето на паметника на Рачо Ковача. Паметникът е емблематичен за града и уникален с това, че е поставен в река Янтра. Дали на шега или не, се говори, че паметникът е поставен там, за да не се хаби място в града.

От 14:00 започва гостуващата изложба „Нашенци преди и сега“, посветена на Чудомир. Творбите са на творците от „Арт – линия“ Казанлък.

По случай 30 години от създаването на Федерацията на европейските организации на карикатуристите в Габрово ще се проведе изложба на карикатуристи от България и чужбина.

 

Ден на шегата в Генерал Тошево

Генерал Тошево, известно още като "Малкото Габрово" подготвя забавна програма за жителите и гостите на града. Отбелязването на празника вече е започнал с натоварен културен календар. Той включва цели 4 театрални постановки в периода 24 март - 3 април, презентации, изложба на карикатури и различни забавни игри за малки и големи. В центъра на всички мероприятия ще е смеха, доброто настроение и 1-ви април.

На 1-ви април ще има допълнителна програма по случай празника в Генерал Тошево. Всичко започва в 10:00 часа на централния площад в града, където ще проведе Карнавал „Голямата усмивка”, ще има много забавление и разбира се шеги и закачки!

От 18:00 часа ще започне комедията "Районна Болница", представена от актьорите на Драматичен театър "Йордан Йовков" - град Добрич.

 

Ден на хумора и шегата в село Байлово

Софийското село Байлово и тази година е подготвило отбелязване на Деня на шегата. От читалището на Байлово са подготвили забавна телеграма "до всички". Тя гласи:

 

"Надпреварване на веселяци -

певци и шегобийци за: първо,

второ и трето място - в

празника на хумора и шегата!

Заповядайте!"


Надпреварата за шегаджии започва 10 часа на 1 април и ще се състои пред читалището на село Байлово.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Събития за 1 април - Денят на шегата:

Снимка на Дома на хумора и сатирата, Габрово: http://visitcentralbalkan.net/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори