10 от най-търсените туристически дестинации

Дестинациите за всеки джоб :)

Travel Steps 4770 10-09-2012

Драги, пътешественици, със сигурност всяко кътче на земята заслужава да бъде видяно и носи своята красота, но със следната статия ще ви предложим лист с някои от най - търсените туристически дестинации.

 

Еквадор

Архипелагът Галапагос е част от Еквадор и може да бъде наречен абсолютен природен рай, поради множеството древни църкви, вечнозелени гори, кафеени плантации, величествените Анди, руините от цивилизацията на инките, както и активните вулкани като Чимборасо. И не на последно място плажните ивици, разположени по протежение на западното крайбрежие. Инетересно е да посетите вископланинските плата, в които живеят индианци, отглеждащи лами. Столицата Кито е известна както с чистия си въздух, така и с изключително тесните си улици, в които едвам минават двама души.

Задължителните места за посещение са "Плаза дел Тиатро", "Тетро Боливар", Дом на културата "Mama Cuchara", както и Катедралната църква.

 

Бутан

От Бутан струи мистика и небесния мир. Това е земя на непристъпни планински хребети, обгърнати в мъгла, огромните зелени равнини и клисури, на храмове, непознаващи под действието на гравитацията, накацали по трудно достъпни за човешки крак скалисти хълмове. Хималайското кралство е успяло да избегне участта на много колониални държави в Азия и е останало практически незасегнато от индустриалния бум, благодарение на което традиционната култура и изкуство са запазени в автентичния си вид.

Бутан в никакъв случай не е обикновена държава. Това е страна, в която продажбата и покупката на цигари е престъпление, където оризът е червен и лютите чушлета не са просто подправка, а основното ястие. Последното е достатъчно, за да ви убеди, че ви очаква един различен, нов свят. Бутан е свещена земя на будизма, където мъжете отиват на работа, облечени в дълги роби, където на фасадите на домовете са изрисувани защитните символи на големи фалоси, и където Общото национално благоденствие е по-важно от БВП. 

 

Непал

Намира се на северната граница на Индия, Непал е една от най-екзотичните дестинации. Територията му се намира най-дълбокият каньон, а осем от десетте най-високите върхове в света. Страната изобилства с красиви пейзажи, буйна растителност, древни храмове, будистки светини, обширни долини и старинни селища. През Непал минават през много реки, повечето от които извират от Хималаите, а други водят началото си от Тибет. Всички те преминават границата с Индия, където някои от тях се вливат в свещената река Ганг. Високо в планините има магически ледникови езера и живописни долини.

За около 150 години Непал остава изолиран от света заради политиката, водена от крал Притхви Нарян Шах на дистанцираност от Британската монархия. Столицата Катаманду,  е място, където мистичната атмосфера е налице поради многото храмове, изработени изцяло от дърво, с изящно гравирани врати и прозорци. 

 

Аляска, САЩ

Аляска е едно от най-специалните места на Земята. В 49-я щат живеят в Съединените щати, едни от най-екзотичните растителни видове, а пътешествието дотам ви дава възможност да се насладите на някои от най-красивите пейзажи в северното полукълбо, както и да усетите ритъма на живот на хората в Аляска.

По този начин "Великата земя", както я наричат, е най-големият щат в Америка, планините са гигантски, дърветата достигат на височина до 30 метра, тотемите на местните индианци са се извисяват на 15 метра над земята, мечките тежат около 800 кг, дължина на вълците надвишава два метра, и дори сьомга може да достигне до 80$. За да бъде картината пълна, трябва да се каже, че в градовете на Аляска, спокойно се разхождат лосове, и това е единствената държава, чиято столица не може да се стигне с кола.

 

Мароко

Всеки, който обича да изследва екзотични култури и е привлечен към красотата на морските градове ще се влюби в  Мароко. Намира се в Северна Африка, Кралство Мароко изобилства с магнетични пейзажи, красива природа, пъстри и оживени пазари, старинна архитектура, дълги пясъчни плажове и пъстри хора.

Това е земята на ръчно тъкани платове и килими, много аромати на подправки, на разказвачите на приказки, улични укротители на змии. Шарения, граничеща с кич, който привлича силно, колкото чаша ментов чай. В Мароко го приготвят по специален начин, в чайник се слагат ментовите листа, които се запарват с гореща вода и след това се пускат бучки захар, докато чайникът прелее. Течността се разсипва в чаши и отново се налива в чайника, след това отново в чашите и така около пет минути преди човек да отпие от чашата с ароматна напитка, напомнящ на външен вид на мохито. 

 

Виетнам

Виетнам е далеч от идеална туристическа дестинация, но със сигурност е екзотична в много отношения. Това е държава, която е взела най-доброто и най-лошото от даровете на съдбата, от време на триумф до години на унищожителни конфликти и войни.

Намиращата се на полуостров Индокитай държава има бурна и противоречива история. Природата е не по-малко впечатляваща. Водопадите Ban Gioc, впечатляващи планини, Сапа, а заливът Халонг без конкуренция е сред първите места на класациите за най-красивите места на планетата. Виетнам е страна с божествени плажове, гигантски планини, гори, обрамчени в мъгла и древни императорски сгради. В планините живеят над 60 вида малцинствени групи, които придават допълнителен колорит към пейзажа на страната.

Още информация за Виетнам

 

Коста Рика

Коста Рика е тропически рай с екзотична флора и фауна. Неслучайно е смятана за една от най-добрите дестинации за екотуризъм, тази страна има невероятна дива природа с изобилна растителност от повече от 1000 вида орхидеи и над 850 вида птици. Коста Рика е обогатена с чисти плажове с бял пясък, приказни облачни гори. Също така царство на пеперудите и на усмихнатите хора.

Всичко това звучи малко отнесено на фона на това, което човек може да преживее в света на дивата природа. Усещането, да преминете през области, в които само преди миг е минал ягуар или тапир е повече от невероятно. Джунглите на Коста Рика са дом на маймуни капуцини, миещи се мечки, тукани, колибри, папагали и лешояди. Дори не мислете за ходене без гумени ботуши, особено вечер, тъй като в джунглата има много змии. Добре е да си носите и репеленти против комари. Въпреки това, понякога може да усетите, че екзотиката "хапе".

 

Нова Зеландия

Нова Зеландия е вълшебно преживяване заради красивите планини с белоснежни върхове, криволичещи реки, зрелищните вулкани, чист заливи, тюркоазени езера и изобилие от зелени гори. Наречена "осмото чудо на света", Нова Зеландия се нарежда на второ място след планините на Таити по количеството на валежите. При пороен дъжд стръмните скални стени изригват в множество водни каскади, които се спускат от висящите долини, обгърнати във вечни мъгли и белязани с многоцветни дъги.

Остров Ulva е един от най-добрите резервати в света за опазване на застрашените от изчезване видове, райско кътче за птиците и хората, които ги обичат. Той е отворен за посетители и има лесно проходими пътеки, обрасли с мъх, лъкатушещи между стволовете на дърветата, маркирани мехлеми, татари и ратан. Птиците Туи, Кака, Кереру, Тиеко и много други, буквално прелитат покрай хората без да демонстрират страх. Една от основните причини за богатството от птичи видове тук е липсата на хищници. В Отаго в южния край на Южния остров тюлени се разхождат по плажовете, а делфините плуват заедно със сърфистите. От северната част на долината Ueytaki можете да видите интересни пейзажи, сред които е сниман филмът "Хрониките на Нарния". Elephant Rocks са скални варовикови образувания, които през последните милиони години вятърът и водата са оформили в причудливи форми, напомнящи на слонове.

Повече инфрмация в Пътеводител за Нова Зеландия

 

Гренландия

Гренландия не е евтина дестинация, но няколко страни успяват да комбинират по уникален начин живописните пейзажи с ярка светлина и суровата сила на природата. Определено това е земята на приключенците - в страната почти няма пътища, но за сметка на това пътуване с хеликоптер или лодка струва всяка похарчена стотинка. Ето някои от най-красивите места на планетата, както и най-големият остров, който е най-слабо населената част на планетата.

Може би една от най-незабравимите гледки са малките фотогенични градчета с цветни дървени къщи, които се категоризират като невероятно Северно сияние. Въпреки това, Гренландия се намира в близост до Арктическия кръг. Поздравът от Севера също може да носи екзотика и Гренландия е доказателство за това.

 

Египет

Едва ли има човек, който да не е чувал за египетските пирамиди, за които се счита, че едно от чудесата на света. Древната африканска държава със сигурност е една от най-горещите туристически дестинации и в пряк, и в преносен смисъл. Под палещите лъчи на слънцето, от около пет хиляди години на съществуване те имат един от най-важните паметници на човешката цивилизация, древни храмове и гробници на фараони и пазени от гигантски сфинксове.
В Египет може да се и видят коптски православни църкви, както и ексклузивни курорти като Хургада, Шарм ел Шейх, Ел Груна и Дахаб, които ви очароват с красивите си плажове и множеството възможности за отдих. Шумен и оживен мегаполис като Кайро пък привлича любителите на пазаруването. Любопитен факт е, че Кайро няма светофари и все още има малко инциденти. Круизите по река Нил, също е сред специалните оферти на всеки туристически маршрут.

 

Надяваме се, да сме ви дали полезна, ценна, както и интересна информация за някои от най-търсените туристически десстинации. :)

Очакваме вашите мнения и коментари!


Още статии на тази тема:

Топ дестинации за 2013-та година

10те най-екзотични дестинации в света

10те най-подходящи дестинации за велосипедисти - част първа

10те най-подходящи дестинации за велосипедисти - част втора

10те най-вкусни дестинаци... за чревоугодници

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10 от най-търсените туристически дестинации:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори