2014-та година през погледа на Пътеписи.ком

Събитията, които приковаха вниманието ни през 2014 година

Travel Steps 2464 29-12-2014

Още една година е напът да отмине и още една страница да се затвори, нова да бъде отворена. Решихме да направим една кратка равносметка за изминалата 2014-та, която беше доста интересна. Несъмнено най-вълнуващите събития бяха на спортна тематика и това е съвсем нормално, защото през изминалата година се проведоха Зимната олимпиада в Сочи и Световното първенство по футбол в Бразилия.

 

Олимпиада в Сочи

Вероятно вече сте позабравили за Олимпиадата в Сочи. Все пак тя се проведе в края на януари 2014 - преди близо година. Домакин на събитието беше Русия, която впечатли с изключителни церемонии по откриването и закриването на игрите. Въпреки това не липсваха упреци към организацията, която допусна комични грешки, които не останаха неподминати. Част от хотелските стаи не бяха довършени, на места тоалетните чинии бяха обърнати и неизползваеми, а пък в други нямаше дори прегради между кабинките. Сигурно организаторите са целяли по-голяма сплотеност между спортистите.

 

Повече за Зимната олимпиада в Сочи

 

Световното първенство по футбол в Бразилия

Футболните фенове с трепет очакваха началото на Световното първенство в Бразилия. Макар Бразилия да не е родината на футбол, там играта е на особена почит и няма да е пресилено да я определим като "религия". Бразилия положи огромни усилия, за да организира футболния форум и построи или ремонтира 12 стадиона, изгради стотици километри инфраструктура и се опита да се справи с уличната престъпност. Макар политиката на Бразилия да беше сериозно критикувана, те успяха да се справят с организацията. Е, титлата отиде в Германия, но това не трябва да отчайва бразилците.

 

Повече за Световното първенство в Бразилия

Колебливо време

За нас, екипът на Пътеписи.ком, 2014 година не изобилстваше от планински маршрути и обиколки. Най-големият проблем беше колебливото време, което сме сигурни е попречило и на други да се насладят на красотата на природата ни. През цялата година прогнозите бяха нееднозначни, а времето на терен се променяше бързо. С няколко думи планината беше подходяща само за най-добре подготвените. През лятото дори топ дестинацията в България - Седемте рилски езера не успя да събере толкова посетители, колкото през миналите години. Зимата също започна колебливо като ту падаше сняг, ту той се разтапяше. В последните дни на декември можем да кажем, че зимата се настани у нас, което ще позволи на ентусиастите да се отправят към заснежените височини. Така че подреждайте раниците и напред!

 

За 2015 година ви пожелаваме...

Подобно за настоящата и за следващата 2015 година ще ви пожелаем на първо място здраве. Да посетите местата, които не сте успяли през 2014-та и да проправите път за нови приключения. Разбира се, пожелаваме ви и много щастие и късмет!

Благодарим ви, че сте част от Пътеписи.ком!

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 2014-та година през погледа на Пътеписи.ком:

Снимка: thewiltonhotel.co.uk

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори