Бермудския триъгълник - Истина или легенда?

Какво се крие във водите на Бермудсия триъгълник?

Travel Steps 11660 12-06-2013

Навярно всички сте чували за Бермудския триъгълник. От десетилетия той е определян като тайнствено, дори магическо място, където всяка попаднала машина бива изгубена, заедно с целия й екипаж. Докладвани са много случаи на преминаващи морски съдови и летателни апарати над Бермудския триъгълник, които буквално са изчезнали безследно. Въпросът е - Има ли нещо свръхестествено в тъмните води край бреговете на Бермудските острови или това е един популярен мит?

 

Къде се намира Бермудския триъгълник

Бермудския триъгълник е географския район, заемащ част от Карибския басейн. Представлява обширна територия насред Атлантическия океан, без каквото и да била суша. Трите ъгъла на Бермудския триъгълник са Бермудските острови, Флорида и Пуерто Рико. Триъгълникът се намира точно над Куба. Както навярно сами се досещате тази част на Атлантическия океан е доста оживен морски маршрут, но липсата на суша или ориентири в безкрайната синя шир, го прави изключително опасен. Но дали проблеми в ориентацията са причина за изчезванията на кораби и самолети в Бермудския триъгълник?

 

Странните случки в Бермудския триъгълник

През последния век има редица свидетелства за странни преживявания на хора, преминаващи през Бермудския триъгълник. Един от най-популярните митове е, че каквато и да мине през него е обречено на гибел. Едва ли не Бермудския триъгълник е зона, която е невъзможна и дори забранена за преминаване. Вероятно разбирате, че това е силно преувеличено. Редовно преминават кораби през опасните води, а някои полети от Съедините щати и държавите от Карибския басейн биха били невъзможни, ако самолетите не могат да прелетят над Бермудския триъгълник.

Един от най-известните инциденти се случва малко слез края на Втората световна война. Група от няколко американски самолети изчезват при съмнителни обстоятелства над Бермудския триъгълник. Смята се, че това е инцидентът, който е разпалил мита за Бермудския триъгълник. Няма и следа нито от самолетите, нито от пилотите. Все едно са се изпарили. Разследването, обаче показва, че най-вероятната причина е човешка грешка. Въпреки опитът на военните пилоти изглежда, че не са успели да се ориентират достатъчно добре. Както вече казахме, в Бермудския триъгълник няма острови, които да могат да бъдат използвани за ориентир. Горивото на самолетите и свършило и те просто са паднали. Липсата на останки може да бъде обяснена с това, че просто океанът ги е погълнал, а по-малките части на самолетите не могат да бъдат забелязани от небето.

 

Какво се крие в Бермудския триъгълник

Много хора смятат, че във водите на Бермудския триъгълник се крие нещо свръхестествено. Въпреки че няма точно научно обяснение, съществуват много варианти, обясняващи случките. Една от най-честите причини за инцидентите си остава човешката грешка. Бермудския триъгълник е едно от местата по света, където от дъното има "изригвания" на газ и по-точно метан. Огромни мехури излизат от земните недра и ако при достигане на повърхността има морски съд, то той може да бъде преобърнат от газовия мехур. Бермудския триъгълник е и място, където времето е много опасно. В него се срещат топлото течение Гълфистрийм и Лабрадорското студено течение. Това смесване на силни топли и студени течения причинява непредвидими силни морски бури.

Това е мнението на учените. А вие какво мислите, че се случва във водите на Бермудския триъгълник?

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Бермудския триъгълник - Истина или легенда?:

Снимка: tumblr.com/tagged/bermuda%20triangle?before=21

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори