Честит първи сняг!

Зимата тропа на вратата...

Travel Steps 2529 04-10-2013

Ето нещо неочаквано. Въпреки че септември тъкмо мина и все още сме началото на октомври, студът е решил да ни навести по-рано от предвиденото. Вярно, че все пак не е завалял сняг в населените места, но по високите части на планините има снеговалеж от близо две седмици. Днес с голямо учудване забелязах и сняг по ниските части на Витоша. Снегът си отиде от планината едва преди около два месеца (в края на юли), а сега отново е побеляло! Точно заради това смятам, че зимният сезон може да се счете за започнал, а за тези, които искат да отидат в планината без сериозна екипировка за съжаление вече е късно. Само за справка - спомням си, че миналата година по това време все още температурите на Мусала не бяха паднали трайно под нулата и обмислях изкачване на върха, но през тази "есен" ще трябва топли дрехи!

 

Е, според мен идните 1-2 седмици температурите ще се покачат с десетина градуса. Би било доста странно ако ни скове ноемврийски студ още в началото на октомври, но знае ли човек... В кръга на шегата - явно това са страничните ефекти от "Глобалното затопляне". Гледано от сега зимният сезон ще е доста обещаващ. По Маркуджиците вече има няколко сантиметра сняг, което определено е много добра новина за любителите на зимните спортове.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Честит първи сняг!:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори