Да се насладим на есента

Разходки и повече време навън - формула за красива есен

Travel Steps 2972 14-10-2014

Есента е може би най-красивият сезон. Макар лятото да си е вече отишло и дърветата малко по малко да се приготвят за суровата зима, природата ни дарява с уникални цветове. Листата на широколистните растения се обагрят в най-различни пъстри цветове от оранжево до кафяво. Тези прекрасни гледки не са за изпускане, а времето навън е достатъчно добро за разходка на чист въздух.

 

1. Разходка из паркове и градинки

Сега е времето да се разходите из градските градинки. Времето е идеално за разходки - нито много топло, нито студено. А при положение, че това са сред последните дни с температури над 20 градуса, надали ще се обидите на слънцето, ако пече. Разбира се, в центъра на представлението ще са падналите разноцветни листа на дърветата.

 

2. Есен в планината

За разлика от градинките и парковете, планината е по-различно място и трябва да сте подготвени за всякакви прищевки на времето. В момента то е доста променливо и за секунди може да от слънчево и топло да се превърне в мрачно. Изберете някое хубаво място и проверете прогнозата. Препоръчваме ви Седемте рилски езера, тъй като сега няма навалица като през лятото, а местността ще ви предложи гледки, които ще си струват пъти. Друга подходяща дестинация е Стара планина. В зависимост от града, в който живеете изберете някоя част от Балкана. Планината е дом на много широколистни гори, които в момента са сложили цветна есенна премяна.

 

Съвети когато сме в планината през есента:

 

3. Някъде в чужбина

След лятната еуфория и преди зимните празници, самолетните билети към Централна Европа са по-евтини. Изберете някоя дестинация и я посетете. Хубави места за почивка са Будапеща, Прага и разбира се Париж. Италия и Рим също са добър избор и сравнително близо до нас.

Прочетете още Какво да видим в Париж.

 

4. Спорт на открито

Не се залежавайте - ще имате достатъчно време през зимата за мързелуване, докато навън е студено. Използвайте слънчевите дни за добра тренировка на открито. Направете няколко обиколки на стадиона близо до вас или се съберете с приятели за баскетбол, футбол или друга отборна игра.

 

Още статии за есента

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Да се насладим на есента:

Снимка на Искърското дефиле: Polina Ivanova

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори