Още 5 факта за Зимната олимпиада в Сочи

Още пет интересни факта за Олимпиадата в Сочи

Travel Steps 3013 08-02-2014

Нека да довършим започнатото! В предната статия 5 факта за Зимната олимпиада в Сочи ви запознахме с няколко интересни моменти около вече започналия спортен форум. Еуфорията от откриването вече е приключила, а дори първите златни медали вече са спечелени. Първото злато отиде за Съединените щати, което надали е нещо учудващо. Нека продължим с фактите за Олимпиадата в Сочи:

 

6. Спечелване на златен медал на лятна и зимна Олимпиада.

Може да ви се струва странно, но това се е случвало! Американския атлет Еди Ейгън е единственият печелил златен медал от лятна и зимна Олимпиада. Постигнал го е със спечелването на златен медал през 1920 година на олимпийските игри в Антверпен и 12 години по-късно в дисциплината бобслей по време на игрите в Лейк Плейсид.

 

7. БМВ конструира шейна за бобслей.

БМВ е компания, която определено знае как да създаде бързи машини. Шейната за Зимните олимпийски игри в Сочи е предназначен за отборът по бобслей на Съединените щати. Изграден е от карбонови нишки и е с подобрена аеродинамика.

 

8. Най-богатият олимпийски атлет.

Богатството на сноубордиста Шон Уайт възлиза на около 20 милиона долара преди Олимпиадата във Ванкувър през 2010-та година. Той е лице на спорта сноуборд и продължава да печели значителни суми, докато се подготвя за Олимпиадата в Сочи.

 

9. Впечатляващото пренасяни на Олимпийския огън.

От най-дълбокото езеро на Земята Байкал до най-високата планина Еверест, Олимпийският огън за Сочи е преминал през 14 000 носачи. Обиколката е отнела 123 дни и е изминала над 65 000 километра, а огънят е преминал през 2 900 градове и села по цялата планета.

 

10. Фатална катастрофа унищожава мечтите за медал във фигурното пързаляне.

Надеждите на цяла нация биват унищожени при самолетна катастрофа на 15 февруари 1961 година. Загиват 78 пътници, включително и 18 членният отбор на Съединените щати по фигурно пързаляне. Цяло поколение олимпийски надежди биват заличени за един фатален миг.

 

Очакват ни около 2 седмици напрегнати състезания и много емоции. На Олимпиадата в Сочи българският състав е доста скромен, но на фона на отношението към спорта в България, самото класиране е важно! Успех на българските участници в Олимпиадата!

 

Още интересни факти

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Още 5 факта за Зимната олимпиада в Сочи:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори