Нов раздел в Putepisi.com - Хижи в България

Представяне на новия раздел - Хижи в България

Travel Steps 3655 22-03-2013

Вече пролетта официално настъпи. След няколко месеца дъжд ще дойде и лятото - най-подходящия сезон за туризъм в планините на България. Решихме да добавим още един раздел в сайта Putepisi.com. Той се казва "Хижи в България" и в него ще откриете полезна информация за хижите в България. В главната страница на раздела има списък с всички планини и хижите в тях. За да се ориентирате къде се намират използвайте картата, върху която са добавени местоположенията на хижите. Списъка на хижите е подобен на раздел Пътеводител.

 

Как са разделени хижите в България?

Хижите ще са разделени по планини, а не по административни области. Всяка добавена планина има отделна страница, в която се съдържат всички хижи в нея и карта предоставящи частична информация за тях. Информацията на картата ще съдържа името, надморската височина, както и връзка към страницата на съответната хижа. Кратката информация ще се появи след като натиснете с мишката върху маркера на картата на нужната ви хижа.

 

Какво представлява страницата за всяка хижа?

За всяка добавена хижа има отделна страница, в която ще е най-важната информация за нея - местоположение, надморска височина, капацитет и какви удобства предлага. Освен това всяка от хижите в България ще бъде посочена на карта с цел добиване на по-добра представа къде точно се намира хижа, както и местоположението спрямо другите хижи в планината. Имайте предвид, че използваните GPS координати са приблизителни и не трябва да бъдат приемани със 100% сигурност, тъй като може да съществуват разминавания.

 

Всяка хижа има информация за най-близките изходни пунктове, както и разстоянието до тях. Най-често разстоянията са представени във времето, което отнема да бъде изминат пътя, а в други случаи (най-често когато има асфалтово шосе) - в километри. Времената са приблизителни и най-вече зависят от нивото ви на подготовка, опит, както и от метеорологичните условия и времето за почивки. Точно под изходните пунктове са и най-близките туристически обекти до избраната хижа. Разстоянието между туристическия обект и хижата също са посочени в часове, а при асфалтов път в километри. Посочено е и кога времето е с или без използването на лифт. За някои участъци съществува лавинна опасност през зимата - към тези маршрути е добавена бележка, но най-важното е да преглеждате внимателно прогнозата за времето и винаги да се консултирате с местните, когато сте в планината зимно време.

В дъното на страницата се намира още информация за избраната хижа. Тя се състои в близки маршрути и списък с другите хижи в конкретната планина.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Нов раздел в Putepisi.com - Хижи в България:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори