Няколко интересни места в Google Maps

Или как да убием малко време в интернет!

Travel Steps 5880 19-01-2014

Това е векът на технологиите! Организирането на почивка никога не е било по-лесно. Може би най-доброто място за организация на пътуване и плануване е Google Maps. Също така това сигурно е и най-приятното място, където да убиете малко време и същевременно да научите нещо ново и интересно. За да ви помогнем да прекарате интересни минути (или десетки минути) цъкайки из Google Maps, сме ви подготвили четири изключително интересни и любопитни места.

 

1. Остров с формата на сърце

Координати на острова: 43.978178,15.384936

Започваме с един доста романтичен остров. Казва се Галешняк и природата му е отредила формата на сърце, която се е оказва е доста рядка. Островчето има площ от едва 0.132 квадратни километра и се намира съвсем близо до България - в Хърватска. За първи път специфичната му форма е забелязана през 19-ти век от френския картограф Шарл Бопре Ботан. Галешняк става добива известно пред 2009-та когато е включен към Google Maps. И вие може да го разгледате, а ако провлачите оранжевото човече за Google Street View ще може да разгледате е доста снимки на и около островчето.

 

2. Операта в Сидни

Координати на Операта в Сидни: -33.858667,151.214028

Отиваме на другия край на света за да ви покажем една от най-забележителните сгради в света - Операта в Сидни. Архитектът Йорт Утсон получава най-значимата награда за архитектура и тя е напълно заслужена! Макар да е построена преди почти 40 години, през 1975-та, Операта в Сидни стана известна у нас чак през 2000-та година, когато се проведе Олимпиадата в Австралия. Смята се, че това е най-голямата забележителност в Австралия.

 

3. Пирамидите в Гиза

Координати на Пирамидите в Гиза: 29.976111,31.131111

Пирамидите в Гиза са построени преди над 4500 години и са единствените съществуващи конструкции от Седемте чудеса на света. Те са и най-голямата забележителност в Египет. Макар и през последните години туризмът в Египет да е сериозно разклатен заради политическата обстановка, Пирамидите в Гиза си остават сред най-познатите забележителности в света. Благодарение на Google Maps можем да разгледаме пирамидите и Сфинкса без да ходим чак до Египет и да поемаме рискове заради нестабилното управление в страната.

 

4. Стоунхендж

Координати на Стоунхенжд: 51.178844,-1.826189

Според нас забележителност с малко пресилена роля в световната история, но все е сред интересните места, които може да видите във Великобритания. Сигурно най-любопитното е как кръглата форма на Стоунхендж и огромните, масивни каменни блокове, които го изграждат. Интересен е фактът, че възрастта на конструкцията е приблизително, колкото тази на Пирамидите в Гиза, което автоматично повдига въпросът как и защо древните хора са изградили Стоунхендж. Освен сателитни снимки на конструкцията, може да разгледате и как изглежда тя от минаващите близо пътища, благодарение на Google Street View. Всъщност, автомобилите на Google са се отбили едва на няколко метра от монумента. Също така са публикувани и много снимки достъпни за свободно разглеждане. Някои от тях на красиви залези снимани от Стоунхендж, така че приятно гледане!

 

Още интересни статии

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Няколко интересни места в Google Maps:

Снимка на Операта в Сидни, Австралия: wikipedia.org, Автор: Diliff

Снимка на Галешняк, Хърватска: utazom.com

Снимка на Стоунхендж, Великобритания: wikipedia.org, Автор: thegarethwiscombe

Снимка на Пирамидите в Гиза, Египет: odeion.org

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори