Как да не се скараме по време на екскурзия

Няколко съвета как да си спестим неприятните моменти в чужбина.

Travel Steps 2615 26-02-2014

Без съмнение едно от любимите неща на хората са да пътуват. Интересно е, обаче, че често отделяме повече време на дестинацията и планирането, отколкото на хората, с които ще пътуваме. Това важи дори и за двойките. Хората имат различни интереси и има една приказка, че ако искаш да се скараш с някой, то отидете заедно на почивка. Но как да се справим с този проблем и хем да си прекараме супер, хем да не се скараме с останалите?

 

1. Всички ли са съгласни с избраната дестинация

На пръв поглед може да изглежда, че всички са "за" избраната дестинация, но всъщност някой от групата да не е съгласен. Преди закупуването на самолетните билети или да започнете дискусия за кои забележителности да посетите, бъдете сигурни, че на всички им се ходи на избраното място без забележки. Някои хора обичат да се втурват към пътувания, просто защото ще отидат "някъде". А когато пристигнат и дестинацията не изпълни очакванията се появява проблем. За да попречите друг да развали вашата ваканция, то уточнете дестинацията преди всичко останало.

 

2. Кой какво иска да разгледа и посети

Хората имат различни интереси. Това важи с пълни сила най-вече при двойките. Макар "един за друг" мъжете и жените са различни помежду си. Първият пример, който идва на ум е ходенето по магазини. Нежната част на човечеството обожава да обикаля из молове и магазини, но дали това е любимото нещо на мъжете? По-скоро не. Даже е досадно. За да си спестите караници и да си губите времето и нервите в разправии по време на вашата почивка уточнете това по време на плануването. Разберете се кой какво иска да види и изгответе примерен план. Не постъпвайте егоистично - все пак на всеки трябва да му е интересно. Ако откривате съществени разлики потърсете компромисен вариант или разгледайте самостоятелно интересните за вас неща. На пръв поглед може да изглежда глупаво, но защо да задължавате другия да разглежда музей, който не му е интересен? В края на деня пък ще имате възможността да седнете на спокойствие и да разкажете един на друг какво сте видели и какво ви е впечатлило.

 

3. Навиците на всеки от групата

Навиците са полезно нещо, но когато сте с други хора те могат да се окажат проблем. По време на плануването предложете всеки да разясни какви нужди и навици има. Дребни неща от рода на дали някой закусва или не може да се окажат проблем ако трябва да хванете автобус за някоя ранна екскурзия. Не пренебрегвайте чуждите навици и желания, тъй като на една екскурзия може лесно да се скарате с някой приятел и лошите впечатления да продължат дори след края на пътешествието.

 

Най-важно е всички въпросителни да се изяснят преди заминаване. Така всеки ще знае къде отива и с кого - преносно и буквално. Дори ако горните идеи не свършат работа винаги може да направите едно - не пречете на останалите и се опитайте да прекарате екскурзията си по начина, който искате. Не се безпокойте да кажете, че искате да отидете на някое събитие или забележителност сами, но и не задължавайте останалите да се съобразяват с вас. Все пак всеки човек има различни интереси.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Как да не се скараме по време на екскурзия:

Източник на снимката: http://i.huffpost.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори