Как да се предпазим от горещината и слънцето през лятото

Задължително носете шапка, очила и защитен крем.

Travel Steps 4757 27-07-2014

За много хора лятото е най-хубавият сезон и в това няма нищо необичайно. Времето навън е топло, природата е зелена и свежа и денят е по-дълъг. Все добри предпоставки за повече време навън сред природата, на разходка или излежавайки се на някой хубав плаж. Независимо къде ще прекараме лятото си слънцето ще е надвиснало над главите ни. За да си спестим много главоболия - в буквален и преносен смисъл е хубаво да вземем впредвид някои неща, за да знаем как да се предпазим от горещината и слънцето през лятото.

 

1. Слънчеви очила

Слънчевите очила са нещо почти задължително през лятото. Зрението е едно от основните ни сетива, а всеизвестен факт е, че слънчевите лъчи причиняват дискомфорт и умора на очите. Независимо дали сте на планина или на плаж, слънчевите очила не трябва да са просто аксесоар е задължителна част от вашия багаж. Дори можем да твърдим, че когато сте в планината е по-важно да носите слънчеви очила, тъй като там слънцето често е по-силно.

 

2. Слънцезащитен крем

Като най-големият орган в човешкото тяло, кожата е сред най-уязвимите ни части. А когато навън температурата е висока, а слънцето пече неумолимо трябва да вземем мерки! Слънчевите изгарания са голям проблем и могат да ви извадят извън строя без дори да разберете, че нещо не е наред. В планината кожата ни изгаря по-лесно, а заради малко по-хладното време имаме илюзията, че слънцето не ни докосва. Това не е вярно и кожата може да изгори дори за 1-2 часа.

 

3. Връхна дреха в планината

Звучи странно да носим връхна дреха през лятото, но това е добро решение. Яке или блуза с дълъг ръкав може определено да ви защити по-добре от слънцезащитния крем. Друга причина да носите връхна дреха е, че времето може бързо да се смени, а дори в най-ясното и топло време винаги има шанс за дъжд.

 

4. Шапка

През лятото не е препоръчително да излизате на открито място, за което знаете, че няма сянка без да носите със себе си шапка. Няма значение дали шапката е с козирка, сламена или друг тип - важното е да пази сянка на главата ви и областта около нея. Главата ви винаги трябва да бъде покрита, тъй като кожата на нея е много чувствителна и лесно изгаря. Друг съвет е да увиете тениска около главата си, за да предпазите лицето и тила си от слънчевите лъчи. Пробвайте и ще видите, че по този начин около лицето ви ще бъде винаги хладно и въобще няма да се притеснявате за слънчевите лъчи.

 

5. Не позволявайте времето да ви подведе

Това че времето навън е топло не означава, че то ще е постоянно такова. Както вече споменахме това важи особено за планината, където от слънчево времето може да стане дъждовно, а дори да се натъкнете на гръмотевична буря. Тъй като темата за времето е обширна и ще се съсредоточим само върху основинте моменти, на които да обърнете внимание. Запомнете - не позволявайте времето да ви подведе! Това е изключително важно правило.

  • В планината се изгаря по лесно.
  • Облаците не значат, че слънцето не ви изгаря
  • Вятърът създава илюзия за хлад, но слънчевите лъчи продължават действието си
Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Как да се предпазим от горещината и слънцето през лятото:

Снимка: http://listdose.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори