Дъждовно време когато сме на почивка. Какво да правим?

Дори навън да вали, това не означава, че почивката ни е провалена.

Travel Steps 9242 31-07-2015

Дъждът е нещо, срещу което не може да се борим, а когато сме на почивка един дъждовен ден изглежда като пълен провал на нашите планове. Всъщност това не е така. Докато навън са надвиснали тъмни облаци, а водата пада от небето, може да използваме това време за много интересни и полезни неща, които по-късно да улеснят почивката ни или пък да изживеем моменти, които не бихме ако навън е топло и слънчево.

 

1. Планувайте вашата почивка

Ако точно сте пристигнали в града и навън е дъждовно, не губете време! Вземете туристически справочник и направете план на вашата почивка. Възползвайте се максимално и съберете колкото се може повече информация и я резюмирайте. По този начин няма да губите време през следващите дни и ще можете напълно да се насладите на престоя си в града.

 

2. Излезте на разходка

Дъждовното време също има своя чар. Природата е по-свежа, въздухът е по-чиста, а парковете са зелени и пълни с живот. Ако времето е само облачно или не вали силен дъжд най-доброто, което може да направите е да излезете на разходка из града. Отидете в някой парк и отделете време да го обиколите. Не се разхождайте по улиците, тъй като преживяването няма да е толкова ободряващо. Локвите, преминаващите автомобили и хората ще ви попречат да си изкарате хубаво.

 

3. Отидете в музей

Когато сме в друг град повечето време сме заети с обиколки на улиците, разглеждане на забележителности или просто пазаруване. Дъждовното време е най-подходящото време за посещения на музеи. Хванете едно такси или стигнете пеш или с градския транспорт до някой интересен музей в града. Със сигурност има такъв. Разгледайте го и ако имате сили и време за още - отидете в друг. Така хем ще обогатите културата си, или пък историческите познания, хем ще оставите разглеждането на забележителности за дните когато времето е слънчево и няма да се притеснявате, че не сте посетили нито една галерия или исторически музей.

 

4. Запознайте се с други туристи

Със сигурност дъждовното време няма да прикове само вас в хотела. Използвайте часовете, когато сте в него да се запознаете с други туристи. Обменете опит с тях, попитайте ги за хубавите места в града или ги посъветвайте къде да отидат. Винаги е хубаво да завържете нови контакти, така че разменете и координатите си. Винаги е хубаво да имате познати, когато сте в чужд град.

 

5. Напишете пътепис и разгледайте снимките от почивката ви

Почивките в чужбина често са наситени с много обикаляния, забележителности и бързо променяща се обстановка. Трудно е да запазите спомените си в детайли при динамична среда, особено ако тя е била непозната за вас преди. Използвайте дъждовното време да съберете бележките си в един пътепис, а ако не водите такива сега е най-добрият момент да започнете. Запишете интересните за вас моменти, впечатленията ви и други неща, които биха ви интересува ли в бъдеще. При дъждовни дни часовете в хотела могат да бъдат прекарани и в подреждане на снимки. Вижте кои са хубави и кои не си заслужават. Махнете тези, които не ви харесват и освободете място на вашите карти-памет. Един бегъл поглед на кадрите досега ще ви даде и идеи кое да снимате за напред, по този начин дъждовните дни от провал за вашата почивка могат да се превърнат във вдъхновение.

 

Още по темата

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Дъждовно време когато сме на почивка. Какво да правим?:

Снимка: http://whystopover.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори