Дестинация Тексас! Какво да видим в Тексас?

Няколко забележителности в Тексас, САЩ

Travel Steps 6952 23-03-2014

Тексас е вторият по големина щат в Съединените щати. Тексас е с 10% по-голям от Франция и двойно от Германия. Ако беше самостоятелна държава, щатът щеше да се нареди на 40 място по площ, точно зад Чили и Замбия. Намира се в южната част на Съединените щати и заради големината си климатът се различава в различните части на щата. Тексас ни е познат най-вече от филмите за Дивия Запад като земя на каубои и огромни рога на бикове. Честно казано това не е далеч от истината за щата. До ден днешен тази култура се е запазила, въпреки модерната епоха, в която сме. Едно от популярните и интересни неща, на които може да станете свидетел е родеото. Но както казахме това е само едно от нещата, които може да видим докато сме в тази не толкова популярна туристическа дестинация.

 

1. Аламо

Според много хора Аламо е може би най-голямата историческа забележителност на Тексас. Намира се в Сан Антонио. Първоначално, Аламо е била католическа мисия, но по-късно мястото става сцена на Битката при Аламо. Битката се състояла през 1836 година и е между Мексико и Тексас. В битката мексиканците обсаждат и по-късно атакуват Аламо. Почти всички защитници загиват. В днешно време тексасците смятат, че на това място се е родила свободата на Тексас.

 

2. Щатската капитолия в Тексас

Какво означава "Щатска капитолия"? В българския език нямаме аналог на тази дума. В Съединените щати това е сградата, където се помещава щатската власт. Най-известната капитолия е тази в столицата Вашингтон. Щатската капитолия в Тексас прилича доста на тази във Вашингтон. Построена е през 1888 година и е замислена да бъде забележителност. Две години преди завършването си Капитолията в Тексас е приета като Национална историческа забележително на Съединените щати. Намира се в столицата Остин и е разположен на площ 22 акра.

 

3. Dallas World Aquarium

Три от най-големите града в Тексас - три забележителности. Пристигаме в Далас и се запътваме към Dallas World Aquarium или просто Аквариума в Далас. С жители приблизително колкото София, Далас е четвъртият по население град в Тексас. Аквариума в Далас е всъщност част от голяма зоологическа градина. В нея има животни от цял свят, както и много застрашени от изчезване видове. Една от идеите на зоопарка е тези видове да бъдат предпазени от външните заплахи. Работното време на Аквариума в Далас е всеки ден от 09:00 до 17:00, освен на Коледа и Денят на благодарността. Таксата е между 12.95$ и 20.95$ в зависимост от възрастта, а за деца под 2 години входът е безплатен.

 

Още за Съединените щати

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Дестинация Тексас! Какво да видим в Тексас?:

Източник на заглавната снимка: clker.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори