Лятото свърши! А сега?

Лятото окончателно приключи, но и през есента има интересни неща за правене!

Travel Steps 6511 26-09-2013

В последните дни, над България трайно се настаниха облаците и ниските температури. На места даже вали и сняг! Нормално - такъв е сезонът. Някои хора с носталгия гледат снимките си от морето и се опитват да си пресъздадат своята почивка през летните месеци. Честно казано и в планината е твърде студено за разходка. Някои маршрути са дори опасни без специална подготовка и екипировка. В България есента и зимата са се обособили като сезони за почивка на някоя екзотична дестинация. Разбира се, това изисква доста средства, но пък спомените от почивка в Дубай (например) ще ви останат завинаги. Както се вика - "Кеф цена няма". Да обиколиш света или то поне да отидеш на екзотична почивка е страхотно предложение, но има ли алтернатива? - Все пак нужното време и средства не са възможни за всеки.

 

Според много хора точно есента е най-красивият сезон, тъй като за разлика от останалите, по време на есента природата придобива всевъзможни цветове. Само се вгледайте в най-близката планина! Вероятно е доста разнообразна като цветове - червено, жълто, оранжево кафяво и множеството от преливките и нюансите им! Не на последно място, иглолистните дървета се открояват като "зелени" петна, насред останалите цветове. Цялата тази палитра от цветове е изключително красива за наблюдаване и снимане. Ако сте фотограф (независимо професиоаналист или любител) - грабвайте фотоапарата, отидете до най-близакта планина и със сигурност ще откриете страхотни пейзажи за снимане!

 

Редно е да се каже, че есента започва и сезонът на театрите. Особено в София, сцената е доста разнообразна и лесно може да откриете подходяща постановка. В сайта на Програмата има пълна програма на театрите, както и разнообразна информация за концерти, кино и други.

 

Есента може да е носталгичен сезон, заради отишлото си лято, но определено не е скучен. По това време на година повечето българи започват да планират прекарването на Коледните и Новогодишни празници. От дума на дума ще дойде време и за тях, така че не изпускайте възможността да се разходите извън града, докато все още не е паднал снега!

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Лятото свърши! А сега?:

Заглавна снимка: http://www.operationlettertosanta.com/thanksgiving/wallpapers_thanksgiving.htm

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори