Първата група свирила на всички континенти

Това направи Металика този месец

Travel Steps 3751 15-12-2013

Знаем, че това не е типичният туризъм, който се стремим да популяризираме - а именно интересни и нови места, без огромни средства и най-вече голяма доза приключения и запомнящи се моменти! Концертът на Металика на Антарктида не отговаря на нито едно от условията, но е любопитно събитие. Концертът се състоя на 8-ми декември, но надали е бил част от празненствата по случай студентския празник.

 

Събитието носеше името “Freeze ‘Em All”, което е препратка към първия албум на Металика Kill ‘Em All, но същевременно показващо, че концертът ще се състои на най-студеното място на Земята - Антарктида. Заради изключително ниските температури на континента се наложило концертът да се проведе под прозрачен купол пред едва около стотина фена на групата. Със сигурност, това е най-малката тълпа, пред която Металика е свирила. Любопитно е как са се сдобили феновете с билети? Притежателите на билети са били избрани след състезание, в което награда била именно билет за този уникален концерт. Изглежда Металика въобще не са пестили сили, тъй като са изпълнили цели 10 от най-известните си парчета.

 

Цялото видео от концерта на Метали на Антарктида може да изгледате в YouTube от прозореца долу

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Първата група свирила на всички континенти:

Заглавна снимка: Официалният сайт на Металика - metallica.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори