Защо е по-добре да ходим на море през септември?

Няколко плюса на почивката през септември

Travel Steps 18600 20-08-2013

Лятото за жалост вече е към края си. В края на август месец вече започват първите признаци на наближаващата есен - някои дървета вече не са толкова зелени, температурите спадат, а продължителността на деня също намалява. В България се е превърнало като традиция да се ходи на море в края на юли и през месец август. А дали морето през септември няма предимства?-Всъщност има и ето някои от тях:

 

1. По-малко хора

Както споменахме вече пикът на летния сезон е в края на юли и август. В края на август повечето хора вече са обратно по градовете и морето вече е минало. По Черноморието повечето туристи са руснаци или чужденци. Ако отидете към морето през септември няма да се сблъскате с тълпи от туристи. Няма да се редите на опашки дори за най-дребните места и като цяло ще се насладите на удивително спокойствие, което не е възможно в разгара на лятото.

 

2. По-чиста вода

По-малко хора - по-чиста вода! Уравнението е просто. Колкото повече хора има на плажа и във водата, толкова ще е по-замърсена тя. В края на август се случва така нареченото "обръщане на водата", което се смята за първия сигнал за наближаващия край на лятото. След него водата е видимо по-чиста, но за жалост с понижена температура. Все пак водата е достатъчно топла, за да се гмуркате и плувате спокойно в нея. В някои части на България морската вода запазва подходяща температура чак до месец октомври.

 

3. Умерени температури

Месец август и януари са месеците с най-екстремални температури. За малко над половин година времето в България се превръща от страшен студ в непоносима жега. На места термометърът показва дори над 40 градуса - температури характерни по-скоро за Саудитска Арабия. През септември средната температура е под 30 градуса и жегата няма да ви мъчи. Въпреки това не се безпокойте - ще хванете тен!

 

4. Не на последно място - цените

Не е тайна, че "пазарната философия" на голяма част от предлагащите услуги на морето е "ден година храни". През август цените са силно завишени и е трудно да се намери качествен ресторант или хотел, където да не ви "одерат кожата". Септември е извън главния туристически сезон и повечето местни са намалили драстично цените. На места дори може да получите и отстъпка, тъй като ще сте сред последните туристи за годината.

 

Като заключение ще добавим, че и трафикът от и към морето не е толкова натоварен. Септември е страхотен месец за почивка на морето, но много хора подценяват предимствата му.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Защо е по-добре да ходим на море през септември?:

Заглавна снимка: http://hdwallpapers.in

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори