Странните места по света: Музея "Мютер"

Уреди за мъчения и човешки останки са само част от експонатите на Музея Мютер

Travel Steps 13940 13-11-2012

Музей "Мютер" е едно от най - страховитите места в света. Намира се в Филаделфия, САЩ.
В него са изложени експонати на старинно медицинско оборудване, използвано за мъчения. Музеят носи името на Доктор Томас Мютер, дарил своята колекция от медицински пособия през 1858г. В музея има и ужасяващи човешки черепи, погребани в земята трупове и скелети на двуглави деца. Всеки любител на приключението би искал да посети Мютер.
 

Какво може да видим в музея Мютер

В музея ще намерите експонати от разрязани глави в стъкленици до ужасяващи колекции на запазени президентски тумори или отливка от сиамските близнаци Чанг и Енг, чиито черни дробове са свързани. В музея Мютер се съхраняват и част от експонатите на колежа по медицина във Филаделфия (най – стария медицински комплекс в Северна Америка), които включват патологични обекти, хирургически инструменти и анатомични чудатости(като например трикраки хора и всякакви други мутанти.). В Мютер се намира и най – високият скелет в Северна Америка, а също и колекция от около 2000 предмета, извадени от гърлата на хора, като всеки от тях е със собствена история за случая. Ужасяваща е и восъчната колекция от лица с различни очни заболявания и наранявания. "Мютер" не е типичния музей, но със сигурност ще ви остави без дъх за дълго...
 
 

Къде се намира музея Мютер

Както вече споменахме, музея Мютер се намира в град Филаделфия, Съединените щати. През греда минават две реки - Скулкил и Делауеър, като музея се намира точно между тях. Точният адрес на музея Мютер е 19 S 22nd Street, на ъгъла с Ludlow Street. На снимката отдолу ще видите как изглежда музея Мютер отвън.

 

Входът на Музея Мютер, Филаделфия

Снимка от Google Street View на входа на музея откъм 19 S 22nd Street.

 

За по-добра ориентация къде се намира музея Мютер, вижте картата от Google maps.

 

Колко ще ни струва да разгледаме музея Мютер

Входът за музея Мютер е около 15$. Ако заплатите 20$ (за възрастни) или 14$ (за учащи) ще можете да разгледате освен музея Мютер, ами и Музеят за археология и антропология към Пенсилванския университет, Филаделфия. Работното време на музея е всеки ден от 10 до 17 часа.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Странните места по света: Музея "Мютер":

Източник: chudesa.net и wikipedia.org

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори