10те най - подходящи дестинации, част 1

- за велосипедисти

Travel Steps 4955 19-06-2012

Скъпи приключенци следващата статия я пишем специално за феновете на колоезденето и за тези, които обичат да пътешестват на две колела!

Предстои ни класация на най - подходящите дестинации, които можете да посетите с вашия велосипед.

 

Остров Уайт, Англия

Този остров може да се нарече "Велосипедният рай" , тъй като разполага с най - разнообразните пътни терени във Великобритания - буйни кадифени терени, търкалящи се в морето; алеи от жив плет; дълбоки зелени дерета; бели варовикови скали....

В продължение на десетилетия този остров е посещавам предимно от велосипедисти. Напоследък обаче се превръща в любима дестинация и на млади лондончани, търсещи романтика на брега на морето, лъскави хотели и заведения за гастрономи.

 

Тасмания, Австралия

Тасмания е прекалено малък, за да бъде "център" на дивата природа, но западния му бряг привлича голям брой туристи, благодарение на девствените си и неопитомени земи. За да се насладите на красотата на западното крайбрежие на Австралия трябва да изкачите няколко стръмни хълма. Това обаче, бързо ще го забравите, тъй като ще паднете в плен на най - известната планина в Тасмания Cradle Mountain, крайбежния град Strahan, най - високия тамошен водопад Montezuma, както и прекрасното езеро Saint Clair.

 

Luberon и Mont Ventoux, Прованс, Франция

Изкачването на хълмовете Люберон (Luberon) - Франция, може да изглежда лудост, но няколкото стотин километра велосипедни алеи прави трипа много приятен и забавен. Тази част от Прованса е смесица от красиви лозя и древни села. Прохладни борови гори... Лавандулови полета покрай пътя... Това е съпъстващата гледка избирайки тази дестинация.

Но истинското приключение тук е Монт Венту(Mont Ventoux) - връх, който безмълвно и величествено примамва колоездачите към върха.

 

Островите Сан Хуан, Вашингтон, Северна Америка

Залесени брегове, закътани заливи, пасторални гледки, уютни пътища... Това е обстановката, която ви очаква стъпвайки на тези острови. Трите най - големи - Лопез, Оркас, Сан Хуан имат свои отличителни белези, исторически места, художествени галерии, които заслужават адмирации. 

Теренът е хълмист, но всеки може да прекара дни в каране на велосипед. Също така и да се наслади на тюлени, видри, морски лъвове, косатки, орли и черно - опашати елени. Заслужава си да бъдат посетени тези острови в Северна Америка...

 

Графство Клеър, Ирландия

Плодородни низини, съпътстващи устието на река Шанън(Shannon), този път минава през златисто - пясъчни плажове, за да стигне до драматичните скали на Мохер, пред които е изправен Атантическия океан. 

Следват музикалните градове Milltown Malbay and Doolin, където е препоръчително да седнете на заведение само, ако сте за дълго там, тъй като напускането на заведението преди края на последната песен се счита на грубо нарушение на етикета! 

Оттук пътя ни завладява от сивият варовит шир на Бърен(Burren), напомнящ на лунен пейзаж. 

 

Това беше топ 5 на най-предпочитаните и подходящи дестинации за любителите на велосипеди и велосипедни почивки.

10те най - подходящи дестинации, част 2

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - подходящи дестинации, част 1:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори