10те най - подходящи дестинации, част 2

- за велосипедисти

Travel Steps 3095 20-06-2012

Скъпи, пътешественици продължаваме класацията на най - предпочитаните вело - дестинации. Ако сте пропуснали първата част на класацията, натиснете тук  10те най - подходящи дестинации, част 1 

А ние продължаваме напред.

 

Ла Фарола, Куба

Очарователна Куба! Девет километровото спускане покрай магистралата на града от билото на планините Баракоа(Baracoa) към южния бряг е изключително преживяване. Магистралата се придържа към скалите, които разкриват тропическа растителност. Обезопасена е с предпазни парапети, заради преминаването на пролома. Разкрива се прекрасна гледка към дивия открит океан.

Тази велосипедна магистрала е построена от Революционното правителство и бива неустоимо предизвикателство за вело - туристите. 

 

Национална пътна магистрала 1, Виетнам (National Highway 1)

Това е емблематичен път, тъй като върви по дължината на тази "тясна" страна от север на юг. Това е най - популярния маршрут за колоездене във Виетнам. Доста е дълъг, обаче компенсира с факта, че се пътъва през най - добрите части на виетнамската брегова линия. Маршрутът минава и през някои хълмове на могъщия проход Хай Ван(496м). Тези хълмове обаче предлагат спиращо дъха спускане през "боровите" планини на запад и южнокитайското море на изток. По протежението на пътя се откриват буйни оризови ниви, покриващи скритите долини надолу. Потопете се в атмосферата на възхитителните селски махали.

 

Полуостров Отаго, Нова Зеландия

Този маршрут е един от най - добрите в страната. Предлага комбинация от прекрасна природна гледка и пот :) 

Обиколката стартира от университетския град Дунедин (Dunedin), Нова Зеландия, но скоро се открива изкушението на отворения път.  Серпентинения път се усуква приятно по брега, предоставяйки неверочтна гледка към океана. Този маршрут е изключотелно динамичен - бързи спускания, стръмни изкачвания, внезапни завои, както и кръжащи албатроси, правещи ви компания. 

Преди да организирате почивката си на полуостров Отаго, трябва да съобразите климатичните условия. Препоръчително е те да бъдат сухи. Все пак е по - малко вероятно да пострадате от измръзване на крайниците през месеците извън юни до август.

 

Остров Кейп Бретън, Канада (Cape Breton)

Това е най - известният маршрут именно заради пейзажа - скалисти крайбрежни ивици, кристално ясното езеро Bras d’Or и реещи те се възвишения на планинското плато. Не само любителите на пейзажи са възхитени и удоволетворени от дестинацията, има и за приключенците - гладки пясъчни хълмове, предоставящи трудни изкачвания и спускания действат доста ободряващо на колоездачите. 

Това в комбинация с местните диви животни (бобри, лосове, елени и тн.), старомодните рибарски селища, келтската култура и свежия океански бриз правят тази дестинация изключително предпочитана и посещавана.

 

Фриули - Венеция Джулия, Италия (Friuli-Venezia Giulia)

Този маршрут понякога е пренебрегван от колоездачите, но той дава възможност да се опознае детайлно този землист район, достигайки североизточния ъгъл на Италия. По протежението на пътя могат да се видят словенски фермери, които се грижат за своите ниви, въпреки жарещото слънце. Гледката разкрива и редове лозя, които се придържат към сладострастните хълмове. Навсякъде се усеща аромата на прясно обработена земеделска земя... 

Вечерите пък може да се насладите на прочутите бели вина от реагиона, да се разходите по площада, както и да разговаряте и опознаете местните жители. 

Черешката на тортата на тази вело-дестинация е изключително живописната екскурзия по крайбрежието на Истрия(Istria).

 

Това бяха 10те най - подходящи вело - дестинации. Надяваме се да сме ви били полезни. Очакваме вашите мнения и препоръки на контакт формата ни, както и през секция коментари.

До нови срещи, приятели! :):):)

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - подходящи дестинации, част 2:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори