Най-добрите зимни дестинации

Очарователни места, които да посетите през зимата

Travel Steps 6170 21-11-2014

Зимата вече чука на вратата и снегът се готви да постеле бялата си премяна върху земята. Докато едни хора искат и предпочитат да прекарат студения сезон у дома, други предпочитат да завържат обувките си и да се отправят на път. След преглед на най- дестинации на планетата, съставихме кратък списък с места, които си заслужават напълно да бъдат посетени.

 

Париж

Прекрасният Париж! Париж е прекрасен за дестинация във всеки ден от годината. Избрахме да стане част от най-добрите зимни дестинации заради многото ресторанти, кафенета и места, където да прекарате студените зимни дни на закрито и уютно място. Все пак Париж е най-посещавания град в Европа.

 

Какво да правим в Париж

Използвайте времето си за обиколка на музеите и галериите на Париж. Докато през лятото сте раздвоени между музеите и разходките навън, то през зимата изборът е по-лесен. Най-доброто място да прекарате деня си несъмнено е Лувъра. Зимно време в Париж се организират много коледни пазари. Открийте някой и се потопете в парижката коледна атмосфера.

 

Езерото Байкал, Русия

Както знаете от часовете по география в училище, езерото Байкал е най-дълбокото на земята. То е и най-големият резервоар на сладка вода и също едно от най-чистите места на планетата. Идеята за Байкал може да ви се струва странна, но всъщност то предлага много интересни неща, а фактът, че не е известна туристическа дестинация означава по-малко разходи.

 

Какво да правим в и около Байкал

Най-доброто време да посетите езерото Байкал в Русия е в през февруари и март. Тогава то е почти изцяло замръзнало и е подходящо за всякакви атракции свързани с водя, сняг и лед. Местните гидове предлагат например обиколки с джипове и кучешки впрягове по леда. Друга атракция е гмуркане във водите на Байкал в незамръзналата част от езерото.

 

Сурва, Перник

Вярвате или не нашето трето зимно предложение се намира на родна земя. Всяка година в Перник се провежда фестивалът за маскарадни игри Сурва. Той събира участници от цял свят, но най-вече от България и района около Перник. През януари 2015 година ще се проведе 23-тото издание на фестивала Сурва. То ще започне на 24 и ще завърши на 26 януари. Умишлено пропускаме параграфа "Какво да правим по време на Сурва", защото сигурно вече се досещате. Греяното вино и хубавата домашна ракия със сигурност ще ви стоплят докато гледате кукерите в Перник под зоркия поглед на януарския студ. Разбира се, топлата храна от много заведения наоколо също не е за изпускане.

 

Ски в Кавказ

Сигурни сме, че всички от вас, които се занимават със зимни спортове очакват с нетърпение снега. Българските зимни курорти са добро място, но отвъд Черно море има едно много добро място за ски през зимата. Представяме ви зимния курорт Гудаури в Грузия. Разположен е на 120 километра от столицата Тбилиси, а надморската височина е 2196 метра. Курортът е смятан за безопасен, що се отнася за лавини. Също така надморската му височина е над тази, на която виреят дърветата, което прави курорта изключително подходящ за екстремни спускания. Без лавини, без дървета - мечтата на търсещите адреналин скиори и сноубордисти.

 

Фу Куок, Виетнам

Ам няма как да не включим и някое екзотично място в списъка ни за най-добрите зимни дестинации. Разбира се, гмуркането в ледените води на Байкал е доста екзотично, но обикновено тази дума навява мисли за тропически плажове, палми и топло време. Фу Куок е остров в Тайландкия залив, но е част от територията на Виетнам. Той е най-големият виетнамски остров и се говори, че притежава най-хубавите плажове в страната. За да проверите това твърдение трябва да отидете на място, а не да се доверявате на чужди мнения!

 

Какво да правим на остров Фу Куок

Най-доброто време за екскурзия до Фу Куок е периода декември - март, когато е сухият сезон. Валежите са рядкост, а температурите са между 25 и 27 градуса. Ако сте почитатели на азиатската храна, вероятно сте чували наименованието Фу Куок е преди. Това е типичен виетнамски сос, който задължително трябва да опитате в оригинал на място, съчетан с местните ястия. Отдайте се на почивка из прекрасните плажове и се опитайте да се потопите във виетнамската култура. На острова се намира една забележителност от времето на Виетнамската война. Това е затворът Фу Куок, който има печална слава още от колониалните времена, когато Виетнам е бил френска колония. В днешни дни затворът е отворен за разглеждане от туристи и е сред големите забележителности в района.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-добрите зимни дестинации:

Снимка на остров Фу Куок, Виетнам: http://vi.wikipedia.org/

Информация: http://travel.nationalgeographic.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори