Най-големият изкуствен плаж в света

Разберете повече за The Ocean Dome в Япония

Travel Steps 6350 24-06-2014

Във века на високите технологии няма как те да не се отразят и на начина, по който хората прекарват свободното си време. Сигурни сме, че някакъв си изкуствен плаж не ви е впечатлил особено, на фона на Ски пистата в Дубай. Лед, сняг и ски насред арабската пустиня, трудно някой би надминал това! Най-странното е, че изкуственият плаж, наречен Ocean Dome се намира в Япония и то на метри от брега и истинския пясък. Нещо повече - той е в град Миядзаки, в който средните температури през лятото са 31 градуса. Нека разберем повече!

 

Изкуствен плаж The Ocean Dome - Миядзаки, Япония

За жалост The Ocean Dome вече не съществува - затворен е през 2007 година поради промени в курорта, където се намира. Причината за тази статия е, че макар и затворен, този изкуствен плаж е с умопомрачителните размери от близо 30000 квадратни метра! Той е с цели 25% по-голям от втория най-голям закрит изкуствен плаж в света, което наистина си е постижение. Също така атмосферата в The Ocean Dome сигурно е била уникална. Вътрешността наподобява тропически плаж - с типичния за Френска Полинезия бял пясък и тюркоазно сини води. Около плажът, разбира се са разположени много  палми и други представители на тропическата флора.

За да наподобява истински остров от тази част на света японците са сложили дори изкуствен вулкан, който става активен за малко на всеки 15 минути, а бълва огън на всеки час. Колкото до комфорта ви, сигурно това е било най-доброто място за плажуване в света! Причината е, че температурата е била поддържана да бъде 30 градуса, а температурата на водата да е перманентно 28 градуса. Къде има по-топла вода от тази и то постоянно?

 

Размерите на The Ocean Dome

Всичко тръгна от мащабите на това зашеметяващо съоръжение, така че няма как да ви ги спестим! Плажната ивица на The Ocean Dome е дълга цели 300 метра, а широчината й е 100. Това означава, че по широчина изкуственият плаж е горе-долу колкото Копакабана в Рио де Жанейро. Ако това не ви е достатъчно, ще допълним, че The Ocean Dome в Миядзаки може да побере около 10000 човека. Както вече споменахме, изкуственият плаж се намира едва на метри (300 метра ако трябва да сме точни) от истинския, но е предпочитан от туристите, заради големия брой забавления и удобства, които предлага. Е, след затварянето му през 2007 година, на туристите им остава да се пекат на създаденият от природата плаж, изложени на климатичните своеволия.

 

Още информация за Япония

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-големият изкуствен плаж в света:

Снимка на The Ocean Dome: http://excitris.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори