Най-красивите плажове в света - Част трета

Последната статия от поредицата за най-красивите плажове в света

Travel Steps 7442 07-04-2013

Е, дойде време и за последната част от класацията ни за най-красивите плажове в света. В предните две статии ви разказахме повече за някои от най-красивите плажове в света - Копакабана в Бразилия, островите Пи Пи - Тайланд, Тенерифе, Боракай във Филипини. Нека да не забравяме и за плажовете от Северна Америка - Уайкики и Саут Бийч в Съединените щати и Канкун в Мексико. Не на последно място ви разказахме за Рая за сърфистите в Австралия, който както се подразбира от името му е предпочитано място за сърфистите от цял свят. Настоящата статия за най-красивите плажове в света ще е далеч по-кратка, тъй като останаха само два плажа, за които не сме ви разказали.

 

Натадола, Фиджи

Фиджи е островна държава, намираща се в Океания. Отдалечена е на хиляди километри от Австралия и достигането до Фиджи е доста трудно. Страната се слави като тропически рай с едни от най-красивите плажове в света. Натадола се намира в югозападната част на главния остров на Фиджи - на около 150 километра от столицата Сува. Плажът Натадола се намира в едноименния залив, където са изградени едни от най-добрите курорти и хотели във Фиджи. Натадола е известен с чисто белия си пясък и с красивите тропически палми, предоставящи тъй важната сянка през слънчевите и топли дни. На него няма големи тълпи от плажуващи, особено далече от комплексите. Повечето хора предпочитат да се разхождат по белия пясък и да наблюдават безкрайната морска шир. Известна атракция по плажа Натадола е язденето на кон.

Още информация за Фиджи

 

Негрил, Ямайка

Пренасяме се на другия край на света и в Северното полукълбо. Последният плаж от най-красивите плажове в света се намира в Ямайка и се казва Негрил. Ямайка е малка островна държава в Карибския басейн, която не е особено известна с туризма си. Негрил се намира в западната част на остров Ямайка и представлява голям по площ курорт. Подобно на Натадола, пясъкът на Негрил също е чисто бял и съчетано с тюркоазните морски води, водят до прекрасна гледка, особено по залез. През последните години по протежение на плажа Негрил са построени много нови хотели и комплекси и районът бележи значително развитие.

Още информация за Ямайка

 

Това беше последната статия от класацията за топ 10 на най-красивите плажове в света. Въпреки това, не си мислете, че темата с плажовете е приключена. Има още десетки, ако не и стотици местенца по света, които ще ви пленят с прекрасните си пясъци и бистри води.

 

Още от поредицата "Най-красивите плажове в света":

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-красивите плажове в света - Част трета:

Снимка на Негрил, Ямайка: traveleatdrinklikealocal.blogspot.com

Снимка на Натадола, Фиджи: newsieinanewland.blogspot.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори