3 от най-отдалечените места в света

Разберете повече за втория по дължина фиорд и кои са "Дългоухите"

Travel Steps 3437 13-03-2015

Допреди няколко столетия хората не са и предполагали колко всъщност е голям и разнообразен света. Благодарение на географските открития и развитието на технологиите света започна да изглежда по-малък и достъпен. Все пак има места, до които нито самолетите, нито колите могат да ни откарат. Представяме ви три от най-впечатляващите и отдалечени места в света.

 

Великденския остров

Остров Пасха, както още е известен Великденския остров се намира в сърцето на Тихия океан. Административно територията на острова спада към Чили. Произходът му е вулканичен и е една от най-популярните туристически дестинации в света.

Смятан за едно от най-изолираните места, Пасха е достъпен основно по въздух, а най-лесният начин е с полет от Чили. Островът е известен с чудатите каменни фигури, издигнати от коренното население. Името на малки народ е Рапа Нуи. Фигурите са високи от 1 до 11 метра, изобразяват големи и странни по форма човешки глави. Името им е мауи и броят на изправените фигури е 900. В кариерата за камък на острова има още недовършени статуи, като една от тях е висока над 20 метра. Мистерия е защо са създадени и също така защо Рапа Нуи са прекратили издигането им. По всичко личи, че дялането на камъните и спряло внезапно.

Рапа Нуи също имат интересна история. В зенита на своята култура тя е наброявала около 15000 човека. Те били разделени на дългоухи и късоухи. Дългоухите били повече от късоухите и имали по-добро материално положение. Късоухите имали ролята на подчинени, докато не организирали бунт и надделяли над дългоухите. Това не решило проблемите и народът Рапа Нуи продължил да води войни на кланова основа. Това в крайна сметка довело до упадъка и края на Рапа Нуи.

Как най-лесно да посетим Великденския остров

  • Полет със самолет от Чили

 

Карта на Великденския остров (Пасха)

 

Милфорд Саунд

Милфорд Саунд е фиорд в Нова Зеландия - една от най-далечните държави в света. В наша предишна статия за Милфорд Саунд го нарекохме "Бижуто на Нова Зеландия". Годишно над милион туристи посещават място, за да се насладят на огромните размери и красотата на фиорда. На места дълбочината му е над 1400 метра, а дължината му е удивителните 350 километра. За сравнение разстоянието между София и Шумен е приблизително 360 км.

Ако планирате пътуване към Нова Зеландия задължително включете Милфорд Саунд в плана си. В фиорда ще видите много водопади, както и кристалните океански води. Той се намира достатъчно на юг, за да зърнете и един приятен обитател на нашата планета - пингвина. Освен пингвини при подходящо време мястото е обитавано и от тюлени и китове.

 

Как да стигнем до Милфорд Саунд

  • Най-добре е да потърсите организиран тур до Милфорд Саунд.
 

Карта на Милфорд Саунд (Нова Зеландия)

 

Хавайски острови

Несъмнено Хавайските острови са едно от най-известните места в света. Това до голяма степен е заради това, че са част от Съединените щати. Въпреки това Хаваите са доста различни от континенталните част на страната - хаваиската култура, природата и дори климата се различават. Освен за тези, които са били в Съединените щати и Хаваите, е малко известен факт, че дестинацията не е достъпна за повечето американци. Макар стандарта на живот в страната да е висок, цената на билета до островите е около 400$ в едната посока, което е около 2 пъти повече от стандартните вътрешни полети.

Хаваите предлагат много забавления и атракции за туристите. Островите са топ дестинация сред сърфистите и пословични с перфектните си вълни и плажове. В същото време Хонолулу е голям град с население около 300 000 души. Разполага с всички удобства на един административен център и то само на няколко часа от плажовете е тропическата природа на Хаваите. Островите са популярни и с пешеходните си маршрути. Има маршрути до действащи вулкани, както и на отдалечени места в хавайската джунгла. Във вътрешността на островите се намират удивително красиви и недокоснати гори, езера и високи водопади.

 

Как най-лесно да стигнем до Хаваите

  • Полет от Западния бряг на Съединените щати
 

Карта на Хаваите

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 3 от най-отдалечените места в света :

Снимка на статуите на Великденския остров: tripping.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори