10те най - известни фестивали в света, част 1

Топ 5 на най - известните фестивали в света. Част 1

Travel Steps 7925 19-06-2012

Ние, екипът на Putepisi.com, винаги сме се интересували от свежи, различни и забавни развлечения, разграничаващи се от традиционните забвления и почивки. Затова в следващите минути, ще ви предложим 10те най - известни фестивали в света.

 

Фестивалът Mardi Gras

Фестивалът Mardi Gras - християнски празник, който се чества в Белгия, Бразилия, Германия, Северна Америка, Италия, Швеция, Холандия.

Mardi Gras е познат още като "Сирни Заговезни, Дебелия вторник, Палачинков вторник". Честванията започват във вторник, през седмата седмица преди Великден. Продължителността му е две седмици. Парадът е воден от "Крале" и "Кралици", начело на флотилия с ярки поплавъци , чиито екипаж хвърля дрънкулки по тъплата, която от своя страна се моли за тях(екипажът). А ако не се молят женското съсловие от корабния екипаж показва своите гърди за насърчаване. Кулминацията в този фестивал е когато се захвърлят всички задръжки, защото следващия ден е денят на Пепелта(първия ден от Великия пост) и следователно въздържанието преобладава. И в крайна сметка честването на Mardi Gras позволява "да се изпикаеш навън, да си вдигнеш краката и да повръщаш".

 

Карнавалът в Рио де Жанейро (или Бразилският карнавал)

Бразилският карнавал - несъмнено един от най - прочутите фестивали в света. Провежда се в Рио де Жанейро, февруари месец. Ежегодно този карнавал привлича над милион туристи от цял свят. Продължава 4 дни, съчетавайки горещи жени и страстни ритми. Целия град пулсира под ритъмът на самба. В центъра на честванията е Самбадром (Sambódromo), където самба групи от различни бразилски квартали се състезават помежду си за най-добро самба училище. Бляскави платформи и полуголи жени са ключът към успеха. 

Маскарадният бал е невероятно, спиращо дъха шоу. както с известни личности, така и с обикновени граждани, всички маскирани, костюмирани, носещи перуки. Задължителен аксесоар по време на бразилския карнавал е наличието на Т-образни прашки :)

Още за Карнавалът в Рио де Жанейро, Бразилия

 

Фестивалът Kanamara Matsuri

Фестивалът Kanamara Matsuri, Япония - това е доста екстравагантно двудневно честване, наричано още "Фестивалът на стоманените фалоси", което включва огромен розов мъжки полов огран, носен от травести, през града. През това време зрители от всички възрастови групи смъчат близалки във същата форма. Децата пък се люлеят на люлки, във формата на пениси. Фестивалът се чества всяка година от 17в. насам, като целта му била да понижи процента на половозаболелите от болеста сифилис. А в момента се прави с цел набиране на средства за борба със СПИН. 

 

Фестивалът Semana Santa(Великден)

Фестивалът Semana Santa(Великден), Гватемала - карнавалът е вид поклонение, което се прави в чест на Исус Христос. Изобразява страданията, разпятието и възкресението му. Фестивалът тре една седмица, като през цялото време улиците са покрити с цвета, статуи на Христос, борове и различни плодове в най - различни размери и форми(някои достигат километър). Пресъздаването на събитията включва и изобразяването на римската армия и Пилат Понтийски, с цел присъдата и разпъването на Исус Христос "да влязат отново в сила". Целия град мирише на тамян.

Дори и атеист би изпитал страхопочитание пред мащаба на възстановката и страстта, която влагат местните в подготовката.

 

Фестивалът Il Palio

Фестивалът Il Palio, Италия - Този традицонен италиански обичай е всъщност доста нетрадиционен. Той включва хрущене на кости, състезания с неоседлани коне около Пиаца дел Кампо, траещо 90секунди, въпреки, че и останала част от деня е посветена на пиршества.

Агресивното състезание включва жокеи от всичките квартали на град Сиена, всички традиционни съперници

Доста обичайна гледка е да видите падащи жокеи по земята(на този фестивал няма табута и задръжки).

След края на състезанието традицията включва отваряне на малка бутилка вино, защото за кварталът - победител, тази победа означава прераждане.

 

Това беше първа част на най - известните фестивали в света. Очаквайте финала - обещаваме да бъде интересно!

10-те най-известни фестивали в света - втора част


Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - известни фестивали в света, част 1:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори