10те най - посещавани града в света, част 2

Топ 5 на най-посещаваните градове в света.

Travel Steps 14212 11-06-2012

Здравейте, скъпи читатели!

Продължаваме класацията за най-посещаваните градове в света -  10те най - посещавани града в света, част 1

От 10то до 6то място бяха подредени:

 

10. Шанхай

9. Хонконг

8. Истанбул

7. Дубай

6. Ню Йорк

 

5. Куала Лумпур

Туристи годишно в Куала Лумпур: 8,9 милиона

 

Куала Лумпур - столицата и най-населеният град в Малайзия. В Куала Лумпур се намират Кулите Петронас (Petronas Towers) - едни от най-високите сгради в света. Кулите са високи 451 метра и са окончателно завършени през 1998 г. Представляват главна туристическа атракция в Куала Лумпур и са един от символите на града.

 

4. Сингапур

Туристи годишно в Сингапур: 9,7 милиона

 

Сингапур - още един азиатски град в Топ 10 на най-посещаваните градове в света! Сингапур е известен от столетия най-вече със своето пристанище, които е едно от най-големите в света. През последните 20 години Сингапур се наложи и като водещ финансов център в Азия редом до Шанхай и Токио. В Сингапур се провежда и кръг от Формула 1 - Гранд при на Сингапур. Освен това градът е известен с многото и лъскави казина и хотели, както и с най - високо виенско колело в света.

 

3. Банкок

Туристи годишно в Банкок: 10,2 милиона

 

Банкок е столицата на Тайланд и един от най-населените градове в света. Банкок е и най-посещавания от туристите град в Азия. Основните атракции за туристите в Банкок са множеството будистки храмове и дворци. Друго, което кара туристите да организират своята почивка в Банкок е местната култура и кухня. В Тайланд туристите могат да видят както лъскави хотели и ресторанти, така и обикновени заведения и също едни от най - бедните квартали в света. Това разнообразие ви гарантира изключително преживяване и хубава почивка.

 

2. Лондон

Туристи годишно в Лондон: 14 милиона

 

Дойде ред и на големите европейски градове. На второ място в класацията ни за най-посещавани градове в света е Лондон. Със своето население от близо 8 милиона души се оказва, че 14те милиона годишни посетители са повече от местните жители. Английската столица привлича туристи от цял свет най-вече със своите исторически забележителности и култура. Лондон е удобна дестинация за почивка на българите заради близкото разстояние, редовните полети и най-вече пътуването до там не е скъпо. Най - посещаваните забележителности в Лондон са Музеят на Мадайм Тюсо -може би най-известният музей в света за восъчни фигури, Биг Бен, Трафалгар Скуеър, Лондонския зоопарк и Лондонското око - третото по височина виенско колело в света (след Сингапуският летец в Сингапур и Звездата на Нанчанг).

 

1. Париж

Туристи годишно в Париж: 14,8 милиона

 

И...победителят в класацията е Париж! С едва 800 000 посетители годишно повече от Лондон, френската столица Париж се нарежда на първо място в света по посещения на туристите. През годините Париж е станал символ на романтиката и любовните преживявания, което кара голяма част от хората да организират своята почивка или меден месец точно тук. Безспорно най-голямата туристическа атракция в Париж е Айфеловата кула. Построена е през 19ти век за ежегодния панаир и въпреки че първоначално планът е бил Айфеловата кула да бъде разрушена след края на панаира, се е превърнала в символ на Париж и Европа. Други исторически и туристически атракции са Лувъра, катедралата Нотр Дам. В близост до Париж се намира и Версайският дворец - домът на френските крале.

 

Надяваме се да ви хареса класацията и да сте открили дестинацията за следващата ви почивка!

Очакваме вашите разкази и преживявания оттам :)

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - посещавани града в света, част 2:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори