Най-сниманите градове в света (Част 2)

Разберете кой е най-сниманият град в света

Travel Steps 3129 24-04-2014

Пристъпваме към втора част от темата. В първата статия Най-сниманите градове в света (Част 1) ви разказахме за най-сниманите забележителности в американските градове Чикаго и Лос Анджелис. Също така се отбихме за малко и в Европа и по-точно Париж. Както се досещате най-сниманата забележителност в Париж е Айфеловата кула. За жалост, обаче, разходката ни беше само виртуална... В настоящата статия предстои да разберем кой е най-сниманият град в света. Дали се намира в Европа, Америка... или защо не Азия? Предстои ни да разберем!

 

3. Сан Франциско

Сан Франциско е един от най-големите и посещавани градове от туристи в Съединените щати. Без съмнение градът има свой отличителен знак, по който да бъде различен от останалите - своите стръмни улици и старовремски трамваи. Друго популярно място в Сан Франциско е затворът Алкатраз. Макар отдавна да не е действащ, той се е превърнал в белег за града, най-вероятно, защото в него е бил затворен един от най-известните престъпници - Ал Капоне. Но нито Алкатраз, нито улиците са най-сниманата забележителност в Сан Франциско. Това е Юниън Скуеър (Union Square). Той е централният градски площад, а по време на Гражданската война е бил пункт за снабдяване на войските.

 

Обичайна снимка на Юниън Скуеър

Обичайният начин да снимате Юниън Скуеър е откъм сградата на Macy's. За да бъде вашата снимка оригинална, вместо да се целите в снимка на целия площад, опитайте да направите качествен кадър на някоя скулптура и оставете останалата част от забележителността на въображението.

 

2. Лондон

Следващия град, в който се спираме е дъждовният Лондон. Столицата на Великобритания се оказва привлекателно място за туристите. Най-сниманата забележителност в Лондон, разбира се, е Трафалгар скуеър. Площадът е създаден в началото на 19-ти век и оттогава е претърпял доста промени - били са добавени различни скулптури и фонтани и в наши дни е като магнит за посетителите на столицата. Също така, Трафалгар скуеър често е място за протести.

 

Обичайна снимка на Трафалгар скуеър

Най-честите снимки на Трафалгар скуеър са откъм Националната галерия и обхващат целия площад. За да превърнете снимката си в различна променете ъгъла и мястото. Времето може също да ви помогне - златисти облаци ще направят дори и аматьорската снимка да изглежда прекрасно. Друг вариант е да снимате сградите около площада. Тяхната архитектура е много красива, но често остава извън полезрението на туристите.

 

1. Ню Йорк

Тотална доминация на Съединените щати. От топ 6 в класацията присъстват цели четири американски града! Не само това, но и най-сниманият град в света е Ню Йорк. Градът, който през последните 200 години е бил пристанището на Новия свят и първият град, в който повечето имигранти от Европа са стъпвали отвъд океана. Дори прочутият Титаник е плавал в посока Ню Йорк. Без съмнение най-сниманата забележителност в мегаполиса е Емпайър Стейт Билдинг. Това е символът на небостъргачите, макар в момента по височина да далеч зад Бурж Халифа. Интересен факт е, че на строителите на Емпайър Стейт Билдинг е отнело само година и 45 дни за построяването му, а от този момент през 1931 година до 1970-та това е била най-високата сграда в света.

 

Обичайна снимка на Емпайър Стейт Билдинг

Най-разпространените снимки на Емпайър Стейт Билдинг, го обхващат в цялата му височина и обикновено са снимани от някоя околна улица. За да разчупите клишето отидете до намиращия се близо Рокфелер сентър и намиращата се в него Rock Observation Deck. От това място се открива идеална гледка освен към Емпайър Стейт Билдинг, но и към останалия градски пейзаж на Ню Йорк.

 

Още информация за Ню Йорк

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-сниманите градове в света (Част 2):

Снимка на Емпайър Стейт Билдинг, Ню Йорк: wikipedia.org

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори