Най-сниманите градове в света (Част 1)

Кои градове са се превърнали в снимачна площадка за туристите?

Travel Steps 3709 12-04-2014

Фотоапаратът се е превърнал в неделима част от нашия багаж, когато пътуваме някъде. Независимо дали е наблизо или в чужбина, всеки иска да запечата хубавите моменти. Но замисляли ли сте се някога кои са най-фотографираните градове и забележителности в света? В следващите редове предстои да отговорим на този въпрос.

 

6. Чикаго

Започваме от американския град Чикаго - където е и най-голямата колония българи в Съединените щати. Малко известен факт е, че не в Ню Йорк, а именно в Чикаго е построен първият небостъргач. Но това не е най-сниманата забележителност в града. Cloud Gate е обектът, който най-много привлича туристите. Cloud Gate е модерна скулптура с причудлива форма. Изработена е от стомана и е висока над 20 метра. Намира се в Милениум парк.

 

Обичайна снимка на Cloud Gate

Повечето туристи снимат Cloud Gate отстрани. За да избягате от клишето потърсете друг ъгъл. Времето също може да ви е от полза. Стоманата е толкова гладка, че отразява всичко около скулптурата. Интересни цветове в небето или златисти облаци могат да направят вашия кадър от обикновен в спираща дъха снимка.

 

5. Лос Анджелис

Сигурно сте стъписани, че градът не е например Рио де Жанейро и прословутата статуя на Исус Христос. Но мястото на Лос Анджелис в тази класация е съвсем заслужено. Вероятно не сте се сетили, че в ЛА се намира Холивуд и прочутата Алея на славата. Тя представлява тротоар на булевард Холивуд и в днешно време на нея има повече от 2500 звезди. Интересен е фактът, че не само хора имат свое място на Алеята. Ако се разходите ще откриете и звездата на... Мики Маус!

 

Обичайна снимка на Алеята на славата

Стандартната снимка е да снимате някоя звезда на любим свой актьор или музикант отгоре. За да го избегнете потърсете различен ъгъл или опитайте да хванете в снимката няколко звезди. Така ще придадете смисъл на вашия кадър.

 

4. Париж

След неоспоримата "доминация" на американските градове се връщаме в Европа. За жалост столицата на Франция, Париж е едва на четвърто място. Както сигурно вече се сещате, най-сниманата забележителност е Айфеловата кула. Също така Айфеловата кула е сред най-различимите обекти по цял свят.

 

Обичайна снимка на Айфеловата кула

Почти всички туристи снимат Айфеловата кула в пълен мащаб от далече. Обикновено от Марсово поле. За да сте различни и оригинални потърсете друг ъгъл. Интересно е, че много от хората няма да различат Айфеловата кула, ако е снимана отдолу. Както при Cloud Gate, времето също може да ви направи услуга. Интересни цветове на небето, които да откроят структурата ще ви помогнат да запечатате освен хубав спомен, но и прекрасна снимка, с която дори и фотографи биха ви завидели.

 

Още интересна информация за Франция

 

Още по темата

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-сниманите градове в света (Част 1):

Снимка на Cloud Gate, Чикаго: northofnormal.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори