Най-високите хотели в света

Вижте Топ 5 на най-високите хотели в света

Travel Steps 7171 14-05-2013

След класацията за най-скъпите хотели, от Putepisi.com смятаме, че ще бъде интересна тема кои са най-високите хотели в света. От Средновековието насам хората винаги са имали нужда от място, където да пренощуват на сигурно място, когато са далеч от дома. По онова време хората отсядали в страноприемници, които спокойно можем да кажем, че са предшествениците на днешните хотели. По онова време хората не се интересували от природна и исторически забележителности, а бродели по градовете най-вече заради търговията. Страноприемници (и по-късно хотели) имало главно в големите и крайбрежните градове, които били търговските центрове по онова време. Хотелите се превърнали в това, което са в днешни дни чак в края на 19-ти век. Хотелиерите разбрали, че за да привлекат богати посетители е трябвало да им предложат по-добри условия, сигурност и забавления, като това се е запазило и до наши дни. През последните две десетилетия, конкуренцията при хотелите стана наистина жестока. Луксът, който може да бъде предложен все пак има някакви ограничения и крупните предприемачи в хотелския бизнес трябваше да измислят нов начин да изпъкнат сред конкуренцията. Как може да изпъкне по-добре един хотел, освен с височината си? Да бъде видим от всяка точка на града, в който се намира, да бъде сниман постоянно от туристите и евентуално да се превърне в един от символите на града. Каква по-добре реклама от това?

Високите хотели никнат като гъби в богатите държави по света. Тъй като ще се спрем само върху Топ 5 на най-високите хотели в света, ще видите, че Дубай (част от Обединените арабски емирства) има смазващо превъзходство сред конкурентите си в туристическия бизнес.

 

5. Jumeirah Emirates Towers Hotel - Емирейтс Тауърс Хотел

Височина: 309 метра.

Емирейтс Тауърс Хотел се намира в Дубай и е част от световно известната верига луксозни хотели Джумейра. Не го бъркайте с хотела, който се намира на плажа Джумейра - Емирейтс Тауърс Хотел е във вътрешността на града. Хотелът е с височина 309 метра, разделена на 56 етажа и включва 40 луксозни апартамента. Емирейтс Тауърс Хотел е свързан към небостъргач-близнак, който е предназначен за офис помещения, като хотелът е по-нисък от двата небостъргача. Освен в Топ 5 на най-високите хотели в света, Емирейтс Тауърс Хотел се нарежда и на 69 място в класация за най-високи сгради.

 

4. Burj Al Arab - Бурж ал Араб

Височина: 321 метра.

Вероятно сте чували за Бурж ал Араб в Дубай. Често е споменаван като най-луксозния хотел в света и единствения със седем звезди. Е, второто определение е грешно, а за първото също може да има спорове. Въпреки това Бурж ал Араб е един от най-известните хотели в света и несъмнено емблема на Дубай пред света. С височината си от 321 метра, Бурж ал Араб се нарежда на четвърто място сред най-високите хотели в света. Освен хотел, той е и значима туристическа забележителност в Дубай. Посетителите на града свободно могат да отидат до него, да се снимат пред входа му с паркираните свръх-луксозни автомобили и да разгледат вътрешността на Бурж ал Араб. Изглежда Бурж ал Араб е сред любимите ни теми, тъй като сме му отделили две статии до момента, в които ще намерите още много интересна информация за това бижу на хотелите.

 

Още информация за Бурж ал Араб:

Бурж ал Араб - хотелът за милиони

Пътеводител за Бурж ал Араб

 

3. Ryugyong Hotel - Хотел Рюгьон

Височина: 330 метра.

Ето я изненадата в нашата класация! Това е единственият от Топ 5 на най-високите хотели в света, който се намира извън Дубай. Не само, че се намира извън богатото емирство, ами е в държава, в която сигурно най-малко предполагате - Северна Корея. Северна Корея, която е изолирана и почти недостъпна за чуждестранни туристи може да се похвали с едно от най-красивите здания на планетата - хотел Рюгьон. Височината му е 330 метра и разполага с 105 етажа, като значително се откроява сред останалите сгради в столицата на Северна Корея, Пхенян. Към май 2013 хотел Рюгьон е на 49-то място и сред най-високите сгради в  света. Историята на хотела е динамична, като строежът му започва през далечната 1987 година, като по онова време е щял да бъде най-високият хотел в света. Всичко обаче се променило когато паднал Съветския съюз и Северна Корея потънала в дълбока икономическа криза. Определено в ония години са нямали пари за свръхскъпото начинание и съответно проектът бил спрян. През 2008 година е взето решение строежът на хотел Рюгьон да бъде възобновен. И така, след няколко години работа, хотелът е почти готов. Тъй като от Северна Корея не излиза много информация, не се знае докъде са стигнали довършителните работи, а по проект Рюгьон трябва да бъде завършен окончателно през настоящата 2013 година.

Още информация за Рюгьон и Северна Корея: Разгледайте Северна Корея!

 

2. Rose Tower - Роуз Тауър

Височина: 333 метра.

С едва три метра Роуз Тауър в Дубай изпреварва Рюгьон, за да се нареди на второто място. Според първоначалния проект, хотелът е трябвало да бъде висок 380 метра, но по-късно се наложило височината му да бъде намалена. Строежът започва през 2004 и продължава до 2007 година, но Роуз Тауър е открит официално през 2009 г. Собственост е на хотелската верига Ротана, която е известна с това, че е една от първите, които правят хотелите си в Дубай без предлагане на алкохол. Роуз Тауър е разделен на 72 етажа с над 480 луксозни стаи и апартаменти. Общата стойност на хотела възлиза на 180 милиона долара.

 

1. JW Marriott Marquis Dubai

Височина: 355 метра.

Дойде време да разберем кой е най-високият хотел в света. Първенецът отново се намира в Дубай е се нарича JW Marriott Marquis. Представлява комплекс от два небостъргача-близнаци, всеки висок 355 метра. Намират се на главния път в Дубай - Шейх Зайед и са сред най-впечатляващите небостъргачи в емирството. JW Marriott Marquis е част от луксозната хотелска верига Мариот, която има хотели в най-скъпите градове на планетата. Всеки от небостъргачите е на 72 етажа, като общият брой на стаите е над 1600. Разбира се, не всички са предназначени за хотелски стаи и апартаменти. JW Marriott Marquis разполага с множество спа центрове, ресторанти, конферентни зали, магазини и още много места за забавление и бизнес срещи. Хотелът е и сред най-скъпите проекти предприемани в Дубай и от Мариот. Общата стойност на JW Marriott Marquis възлиза на около 490 милион долара.

 

Както вероятно сами се убедихте в днешно време хотелите не са само място, където да пренощувате. Те са толкова важна част за бизнеса, колкото и за туризма. Освен че са най-високите, в тези хотели са вложени колосални средства и съответно нощувките в тях няма да са от най-евтините. Интересно е да се каже, че единственият от Топ 5 на най-високите хотели, присъства в класацията за най-скъпи хотели и това е Бурж ал Араб.

 

Още статии на тема хотели:

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Най-високите хотели в света:

Снимка на Емирейтс Тауърс Хотел: jumeirah.com, официален сайт

Снимка на Роуз Тауър: readymixbeton.com/portfolio/rose_tower

Снимка на JW Marriott Marquis Dubai: alltomdubai.se

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори