Няколко неща, които да НЕ правим в Дубай

Част от забранените неща в Дубай и Обединените арабски емирства

Travel Steps 15231 08-07-2013

Това ще е поредната статия на тема Дубай и Обединените арабски емирства в нашия сайт. Разликата между тази и предишните е, че вместо да говорим за забележителности в Дубай или интересни неща за правена в богатото емирство, ще стане дума за пет неща, които НЕ трябва да правим в Дубай. Въпреки че са сред най-модерните държави в света, Обединените арабски емирства продължават да се осланят на ислямските закони. Както по-долу ще видите повечето НЕ-та са свързани с неща, които според религията са неприемливи. Нека да започваме!

 

1. Не обиждайте и не показвайте неприлични знаци

Поначалому псуването, обиждането и показването на неприлични знаци на публични места е признак на ниска култура и трябва да бъде избягвано във всяка една страна. В Обединените арабски емирства и Дубай в частност, това нещо е обявено за незаконно. Може да си навлечете големи проблеми ако обидите някой, а какво ли би станало ако този "някой" се окаже високопоставен член на обществото в страната?

 

2. Не обиждайте управляващите

Мит е, че само в България хората са разочаровани от политиците и управляващите - това е по цял свят. В страни като ОАЕ и Тайланд местните обичат ръководителите си. Системата на управление в емирствата е на племенен принцип и висшите членове на тези племена са изключително уважавани личности. Всяка обида към тях или държавността ще бъде сметната за неподходяща и ще си имате проблеми.

 

3. Не употребявайте алкохол на улицата

Като цяло, употребата на алкохол е забранена в Дубай, освен на специално обособени места. Алкохолът не е част от ислямската култура, но поради големия поток от чужденци има толерантност към туристите. Имайте предвид, че не е нужно да ви хване полиция - ако пиете извън обособено място дори местните могат да бъдат проблем. Дори да сте пили глътка алкохол - не карайте. Толерантността към пилите шофьори е нулева.

 

4. Не обиждайте религията

Обединените арабски емирства сa рекламирани като светска държава, в която ислямът няма голямо влияние. Въпреки че джамиите едва се забелязват, а мегафоните се чуват слабо, арабите държат и уважават религията. Обидите биха ви докарали само проблеми - солена глоба и дори известно време в ареста или затвора. Няма шега.

 

5. Без наркотици

В почти всички държави в света е глупаво да се занимавате с наркотици. Много са примерите на сериозно закъсалите чужденци след употреба или продажба на такива вещества, особено в арабския свят. Това важи с пълна сила и за Дубай. Продажбата и употребата на наркотици е забранена и а присъдите са сериозни - стигат до доживотен затвор.

 

Научете още за Дубай и Обединените арабски емирства (ОАЕ)

(Ако сте съгласни да спазвате горните правила, може да разгледате и други статии за Дубай!)

Статии свързани с Дубай:

 

Пътеводители за Дубай:

 

Още по темата

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Няколко неща, които да НЕ правим в Дубай:

Снимка: menmat.org

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори