Санторини - перлата на Егейско море

Санторини - едно от най-красивите места в Гърция

Travel Steps 9524 25-05-2015

Санторини е малък архипелаг разположен в Егейско море, но често с това име е наричан и най-големият от островите. Част е от територията на Гърция и е сред най-предпочитаните туристически дестинации в страната. Едно от впечатляващите неща на Санторини е архитектурата на сградите на зданията из острова, както и прекрасните залези, но за тях ще ви разкажем по-късно.

 

Бурното минало на Санторини

Произходът на Санторини е изключително динамичен и буквално разтърсващ. Архипелагът е създаден изцяло от вулканична дейност и всъщност, в миналото е представлявал един голям остров. Това се променило преди около 3400 години, когато вулканът изригнал с такава мощ, че централната част на острова буквално литнала във въздуха. На сателитните снимки на Санторини ясно се вижда как централната част на острова липсва, в днешно време вулканът продължава да е активен на малкия остров Неа Камени.

 

Санторини - една от големите забележителности в Гърция

Санторини е отдалечен от континенталната част на Гърция, което значи, че пътуването до острова става само по два начина - чрез самолет или ферибот. Това допълнително оскъпява пътуването и Санторини често е смятан за скъпа и дори екзотична почивка. Цената определено си заслужава, когато разгледате островите отблизо. Типичната архитектура на сградите и чисто белия им цвят ще ви пренесе в един нов, различен свят. Из малките градчета на Санторини са пръснати стотици малки и тесни улици и криволичещи стълбища, които ще ви пренесат на едно различно място и дори епоха. Санторини е бил дом на Минойската цивилизация, а нейните останки в днешно време са сред местата, радващи се на голям туристически интерес. Смята се, че гореспоменатото изригване на вулкана Санторини е в основата за изчезването на Минойската цивилизация.

Оставихме най-интересната забележителност за накрая. Може би най-вълнуващото нещо, което може да видите на Санторини е залезът. Дали заради белите къщи, които променят цвета си заради златистите слънчеви лъчи или заради необятната морска шир, залезът над Санторини е смятан за един от най-красивите в света.

 

Още информация за Гърция

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Санторини - перлата на Егейско море:

Заглавни снимка и информация: http://en.wikipedia.org/wiki/Santorini

Снимка на Санторини по залез: winetoursantorini.com/the-experience/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори