Нашата планинска екипировка през есента

Дъждобран и яке - задължителни през есента

Travel Steps 6664 21-09-2014

Въпреки че лятото вече си отива, това не означава да спрем с маршрутите в планината. Есента ни дава възможност да видим една от най-красивите гледки по нашите земи - разноцветните широколисни гори. Сезонът обаче ни предоставя някои ограничения, с които сме длъжни да се съобразим. Най-вече това са повече валежи и по-ниски температури, а повече за тях може да прочетете в Есента и планината - какво трябва да знаем. За да се предпазим от прищявките на времето е нужно да се подготвим с няколко неща. Нека да видим какво трябва да присъства в планинската ни екипировка през есента.

 

Дъждобран

Дъждът е основният спътник на есента. През целия сезон той ще ни дебне из планините, независимо от часа или метеорологичната прогноза. Най-добрият начин да се предпазим от дъжда е да носим винаги със себе си дъждобран. Не се лъжете да взимате обикновените тънки и найлонови дъждобрани - те няма да ви предпазят. Най-много ви опазят частично от дъжда, но по-скоро ще полепнат по вас и няма да свършат работа. Най-добре се снабдете със специален дъждобран, направен от подходяща материя. Те са по-скъпи, но ще ви свършат работа, а и са по-удобни.

 

Якето е задължително през сезона

Никога не подценявайте планината, тъй като времето в нея може да се промени буквално за минути. Дори прогнозата да е за слънчево и топло време, помнете едно: трябва да имате яке. През есента температурите падат, а както вече ви казахме дъждът е навсякъде. Без яке е неразумно да отидете на планински преход. Якето трябва да е устойчиво на вода и вятър и все пак да не е много дебело. Температурите не са още минусови и прекалено топлото яке може да се окаже, че повече ви пречи, отколкото помага.

 

Резервни дрехи

Отделете място в багажа си, за да сложите някои резервни неща. Те може да не ви потрябват, но ако се наложи е по-добре да имате резервно облекло, отколкото да съжалявате, че не сте взели. Най-важно е да вземете резервно бельо. Чорапите са най-уязвими, тъй като те са близко до влажната земя. Желателно е също така да носите през есента резервна тениска.

 

Още информация

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Нашата планинска екипировка през есента:

Снимка: http://wallpoper.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори