Няколко неща, които да направим през лятото

Малко предложения за летните месеци

Travel Steps 9955 07-07-2014

Лятото вече е факт. Въпреки юнските дъждове, юли месец започна с доста по-високи температури, а какво ли ни чака през август? Вижте нашите предложения за интересни неща, които да направите, преди лятото да е свършило.

 

1. Отидете на море

Дали ходенето на море се е превърнало в клише или не това е първото нещо, с което се свързва летния сезон у нас. Морето, вълните и пясъкът са неща, които ще зарадват всеки човек, а България е една от страните, които може да се похвали с прекрасно море. Като вътрешно море, Черно море е по-топло и от Бяло море, макар то да е разположено на юг.

 

2. Отделете поне един уикенд само за планината

Времето в планината винаги е приятно, особено през лятото. В случая, обаче не става дума за разходка до Седемте рилски езера или друга природна забележителност из българските планини. Съберете се семейството и/или няколко приятели отделете време за няколко дневен преход. Един уикенд, двудневен поход и преспиване в планината ще ви се отразят освежаващо! В края на юли и август в планините у нас рядко има валежи, което прави подходящо спането и на палатки. Помнете винаги да носите връхна дреха, ако оставате за през нощта! Все пак е природа.

За ваше улеснение при избора си на маршрут вижте разделa ни Планински маршрути в България.

 

3. Изкачете връх Мусала или друг планински първенец у нас.

Винаги е хубаво като изкачиш някой висок връх. Поглеждаш наоколо и всички околни върхове и долини са под теб. Както знаете, първенецът на Рила Мусала е най-високият връх на Балканския полуостров. Въпреки това изкачването му не се смята за трудно и е подходящо дори за не много опитни планинари. Ако Рила се намира далеч от вашия град - защо не изкачите първенеца на друга планина? Първенците Витоша, Пирин, Стара планина и Родопите също ще оставят хубави спомени у вас и дори може да са предизвикателство за уменията ви.

Научете повече за връх Мусала.

 

4. Прекарайте време в друг град

По-голяма част от времето прекарване в града, в който живеем. Лятото е сезонът, през който трябва да си вземем отпуска и да отидем до някой друг град, да го разгледаме и усетим атмосферата в него.

 

5. Посрещнете залеза на открито

Времето вече е топло, защо тогава не се насладим на залеза на открито? Съберете се с близките си хора и направете барбекю на някое спокойно място. Посрещнете залеза заедно, а защо не и изгрева?

 

Още статии по темата

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Няколко неща, които да направим през лятото:

Снимка: http://elenthinks.files.wordpress.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори