Приключения в Близкия Изток – Част 2

Втората част на интервюто с Ивайло Георгиев и Христо Колев.

Travel Steps 3374 13-11-2013

Публикуваме и втората част от интервюто ни с Иво и Ицо с още няколко въпроса за изключително интересното им пътешествие в Близкия изток. Първата част на интервюто може да прочетете в Приключения в Близкия изток - Част 1. В него двамата разказаха за това как се е зародила идеята и как е минало пътуването и първите им впечатления от Иран.

 

1. На какъв език се оправяте в Иран? Има ли проблеми с комуникацията?

Жестомимичен. Английски на няколко места. Повечето хора в малките градове не знаят английски и се оправяхме предимно с жестове. В южната част на Иран, Ицо се разбираше с някои от местните на арабския, който в момента учи.

 

2. Кои градове посетихте досега и кои предстоят?

Започнахме с Урмия, след това Занджан, Техран, Кашан, Есфахан, Язд, Керман, Бандер Абас, Кешм, Шираз, отново Есфахан и след това Ком и отново Техран. Предстоят ни много градове. Сега преполовихме пътешествието. Имаме 10 дни. Ще минем през Армения и Грузия.

 

3. Разкажете кое най-много ви впечатли от пътуването ви до момента?

Древният град Персеполис и пустинният залез при местността Калутс ни впечатлиха най-много.

 

4. Какво е отношението на иранците към вас?

Изключително дружелюбно. Много често ни заговарят ей така. Дори и момичетата в големите градове се държат освободено и ни закачат. Бихме казали, че в Иран, хора като българите, биха се чувствали като филмови звезди. Всички те гледат, особено като правиш обикновени неща от живота – да ядеш, да си купиш вода или да седнеш в парка. Всички те заговарят, а много от местните дори искат да се снимат с нас.

 

5. Планирали ли сте следващи обиколки и ще продължите ли към друга страна в региона?

Нашият план се променяше през цялото време. Искаме да отидем в Армения, Грузия и след това да се върнем през Турция в България.


Двамата вече са поели по пътя наобратно. Въпреки това, че вече не са в Иран със сигурност им предстоят още много интересни неща да видят в Турция, Армения и Грузия. За да научите повече за приключението им и да разгледате много интересни снимки от Иран и Близкия изток влезте във Facebook страницата им.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Приключения в Близкия Изток – Част 2:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори