Putepisi.com вече и с апликация за Андроид!

Разберете повече за първото ни мобилно приложение

Travel Steps 4288 13-10-2013

С голямо удоволствие искаме да ви съобщим, че Putepisi.com вече има свой представител в голямото семейство на мобилните приложения. През последната година мобилните телефони станаха неразделна част от живота на много хора и тенденцията е това да продължи. Това ни вдъхнови и мотивира да създадем апликация, която всеки един от нашите читатели да свали и използва на мобилния си телефон. За момента тя е достъпна само за смартфоните, използващи операционната система Андроид.

 

Как мога да сваля апликацията на Putepisi.com?

Съвсем лесно е! Просто трябва да влезете през мобилния си телефон в Google Play (Новото име на Android Market) и да въведете в търсенето "Пътеписи" или "Putepisi". Вторият начин е да посетите този линк, който директно ще ви отведе в страницата на апликацията в Google Play.

След това натиснете бутона за сваляне и инсталация и вече всичко е готово! За да използвате всички възможности на апликацията е нужно да имате регистрация в сайта ни. Ако все още нямате такава - не губете време. Регистрацията става от тук и отнема само няколко секунди.

 

С какво ще ни е полезна апликацията?

Решихме да не създаваме типичното мобилно приложение за туристически сайт. В апликацията няма да откриете статии, пътеписи или пък материали от нашия Пътеводител. Решихме приложението ни да е в помощ на туристите и да съдържа само най-важното. Идеята се зароди от ситуация, в която сигурно всеки планинар е попадал - липса на обхват и същевремено да има нужда да прегледа маршрута, по който се движи. Чрез апликацията ще можете да сваляте напълно безплатно на вашия телефон всички планински маршрути и също така информация за хижите в България. Все информация, която е полезна и важна, когато сте в планината и то достъпна, дори да нямате обхват и интернет връзка.

 

Как да запазим хижа или маршрут

 

Putepisi.com - маршрути

След като веднъж сте се логнали пред вас ще е главното меню на апликацията - Планински маршрути, Хижи в България, Моите маршрути, Моите хижи. За да запазите хижа или маршрут просто натиснете върху Планински маршрути или Хижи в България, изберете желаната хижа или маршрут и информацията ще се изведе в нов диалогов прозорец. Най-отдолу на прозореца ще видите бутона "Запази този маршрут/Запази тази хижа". След като го натиснете информацията ще е достъпна за вас по всяко време, независимо къде сте и дали имате интернет връзка.

Всеки маршрут съдържа началната, крайната точка и възможни спирки, както и подробно описание. В квадратчето от ляво цветово е изобразена трудността на конкретния маршрут, както следва: Зелен цвят - лесен маршрут, Оранжев цвят - средна трудност, Червен цвят - труден маршрут.

 

Бележка: Ако натиснете бутона "menu" ще видите легенда с подробно описание по какви признаци даден маршрут е категоризиран като лесен, среден или труден.

 

 

Как да прочетем вече запазената информация

 

Бутонът "меню" при по-новите смартфони и таблети.

Както вече казахме главната цел на приложението е полезната информация за планината да е достъпна по всяко време, дори и да не сте влязли в акаунта си. При това положение трябва да натиснете бутона "menu" на вашия телефон и така ще се изведат опциите Моите маршрути и Моите хижи. При по-новите модели таблети и смартфони "menu" е заменен от бутонът на снимката в ляво. В менютата Моите маршрути и Моите хижи са записани всичката предварително запазена от вас информация за маршрути и хижи. Един клик върху някой от тях ще изведе нужния ви текст в диалогов прозорец.

 

Защитени ли са личните ми данни?

Да, напълно. Приложението на Putepisi.com не събира никаква информация за вашето местоположение или други лични данни.

 

Друга информация

Ние, от Putepisi.com вярваме, че потребителите са най-доброто мерило за това дали дадено приложение е полезно. За всякакви предложения или въпроси относно апликацията може да се свържете с нас чрез система за Контакти.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Putepisi.com вече и с апликация за Андроид!:

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори