Разгледайте Северна Корея!

Северна Корея става все по-достъпна за туристите.

Travel Steps 16610 31-01-2013

Северна Корея е най-потайната страна в света. Суровият политически режим в страната и изолацията от останалите държави са превърнали Северна Корея в място, за което почти нищо не се знае и информацията е трудно достъпна. Дори за президента на Северна Корея Кин Чен-Ун не се знае много, като например през коя година точно е роден. През последните години е видно, че нещата в Северна Корея се променят. И то към по-добро. Режимът започва да отпуска хватката върху населението и наскоро корейците получиха възможността да притежават мобилни телефони. Също така, Северна Корея може да се похвали и със собствена марка таблети и то далеч по-евтини от тези на големите марки.

 

Туризмът в Северна Корея

Никога не е било лесно да отидете в Северна Корея, включително и в наши дни. Най-малкото страната се намира буквално на "другия край на света". Столицата Пхенян се намира между Пекин (Китай) и Токио (Япония) и разстоянието по права линия от София е над 8000 километра. Най-удобните полети до Северна Корея и Пхенян минават през Москва или Пекин. Освен чисто географските трудности, за посещението на Северна Корея има и други пречки. Контролът в страната е стриктен и виза се получава след обстойна проверка от страна на властите. А и не рядко визата бива отказана. Ако това не се случи и успешно се сдобиете с виза за Северна Корея, то трябва да посетите обучителен курс. Да...обучение и правила за туристите. В Северна Корея има доста странни (за нас) правила, които обаче могат да ви навлекат проблеми там. Например, ако снимате паметник на Ким Ир Сен, но не го обхванете в цял ръст, това ще ви най-вероятно снимката ви ще бъде изтрита (в най-добрия случай) от властите. Така поставени нещата, една такава "подготовка" за посещението в Северна Корея би било много полезно.

 

Плаж в Северна Корея

Дори и да не ви се вярва това е плаж в Северна Корея. Снимка:Wikipedia.org

 

Вече може да разгледате Северна Корея!

Досега не беше възможно да откриете много изображения от Северна Корея, но сега вече не е така. От вчера (29 януари 2013 г.) Северна Корея беше официално добавена в Google maps. Това е значимо събитие, тъй като това беше единствената държава, която не е заснета от Google. Досега, Северна Корея беше достъпна за разглеждане само от сателитни снимки. За жалост, те не бяха с високо качество и не можеше да се види нищо съществено. Сега може да разгледате улиците и булевардите, както и някои забележителности в Пхенян. Разбира се, още не е възможно да използвате Street View, но пък вече има качени снимки на монументи и други забележителности, като например един от най-високите хотели в света - Рюгьон в Пхенян. Рюгьон е дори по-висок от всеизвестния Бурж ал Араб в Дубай. Снимките са с добро качество и създават представа за градския пейзаж в Пхенян и Северна Корея като цяло.

 

Северна Корея през нощта

Северна Корея и Южна Корея през нощта. Светлата точка в Северна Корея е столицата Пхенян. Снимка: afrikent.wordpress.com

 

Интересни географски координати в Северна Корея

Хотел Рюгьон, Пхенян

Пхенян, столицата на Северна Корея

Северна Корея

 

Определено добавянето на Северна Корея към Googlemaps е голяма крачка напред за туризма в страната, както и знак за положителни политически промени. Северна Корея е почти напълно непозната и сме сигурни, че това ще накара много туристи да поискат да я посетят. Нищо чудно скоро Северна Корея да присъства и сред топ-дестинациите за съответната година.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Разгледайте Северна Корея!:

Снимка от Пхенян: ibtimes.com

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори