Странните места по света: Хелтаун

Адския град на Северна Америка

Travel Steps 11366 23-10-2012

Хелтаун се намира в Бостън, Охайо. Града се слави със страховити истории, като дори има заснет филм, която разказва подробно историята на града.

Града е основан през 1806 г. и процъфтява до 1974 г., когато е приет законопроект, за създаване Национален парк.

Основните слуховете говорят, че правителството се опитвало да скрие химически разлив в призрачния град.

Има обаче и много други легенди относно Хелтаун. Най - популярните от тях смятат сатанистите и изоставена къща в средата на гората. Други считат, че Бостън гробището и Бостън Mills Road мост, който се смята за мост на плача.

Пътя Станфорд, с прякор "Магистрала на Ада", заема важно място в митове и легенди на Хелтаун. Стръмен хълм и рязко на връщане на пътя, което води до барикадите, е известен като "Краят на света".

Друго популярно място за легендите е Бостън гробище. Доклади твърдят наблюдения на призрачен човек, движещ дърво, и гроба разбойници. 

Има и изоставен училищен автобус по път Станфорд до края на света, която се предполага, че е обитаван от духове, а през нощта призрачна фигура, пушеща цигара може да се види в автобуса.

Говори се, че сатанисти практикуват ритуали, включващи животински жертви на Презвитерианската църква на Бостън. Там има обърнати кръстове, а и други сатанински следи.  Друга легенда твърди, че избягал душевноболен пациент броди гората през нощта търсят жертви.

Както споменахме вече основния слух за града е химически разлив или експлозия на химически завод в района. Обикновено бутан инсталация е причината. Това често се използва, за да се обясни местна легенда на "полуостров Пайтън", гигантска змия, която се скита гората в района. Въпреки това, никога не доказано да е имало химически завод  или разлив в района... мит "полуостров Пайтън" датира от 1940 г. 

Без значение дали са истина или измислени, историите за Хелтаун са доста страшни... За любителите на мистика и ужаси, със сигурност Хелтаун ще бъде предпочитана дестинация.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Странните места по света: Хелтаун:

Текст: wikipedia.org

Снимки: http://www.prairieghosts.com/helltown.html

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори