Google Street View добави нови държави

Вече може да разгледаме Буенос Айрес и Куала Лумпур виртуално

Travel Steps 2512 29-09-2014

Вероятно всички вие сте използвали поне веднъж услугата в Google Maps, Street View. Тя е сред най-полезните неща създавани от Гугъл, тъй като ни дава възможност да разгледаме различни места виртуално. Всичко, разбира се започва от Съединените щати като страната е напълно картографирана и заснета за Street View. Гугъл рядко съобщават предварително над какво работят, нито на какъв принцип добавят информация към продуктите си. Например, можеше да разглеждаме части от Ботствана и Лесото, но държави като Дубай, Аржентина, Гърция и Малайзия бяха недостъпни. Е, това вече се промени.

 

Заснемането на България

Миналата година България също стана част от не много голямото семейство на Street View. Нашата страна беше добавена през пролетта на 2013 година, като беше заснета изцяло. Автомобилите на Гугъл обиколиха българските градове и показаха нагледно как изглеждат те пред потребителите на Google Maps.

Редом с забележителностите на България както на много други места по света, бяха снимани и доста куриозни места и ситуации, но това е друга тема.

 

Последното разширяване на Google Street View

Към края на месец септември 2014 година, Аржентина е последната държава, добавена в Street View. Без вскякакво съмнение най-значимата част от страната е столицата Буенос Айрес. Многомилионният град е пълен с забележителности и хубавото е, че могат да бъдат видяни онлайн. Е, разбира се най-хубаво би било ако ги посетим на живо, но Google Street View ни дава способността да планираме нашето пътуване с голяма точност и да видим виртуално местата, за да преценим дали въобще си заслужава посещението на живо.

Друга интересна държава част от последния пакет е Малайзия. Страната, намираща се в Югоизточна Азия, е водеща туристическа дестинация в региона и нейната липса беше чувствителна. На първо място е добавена столицата Куала Лумпур, където може да видите бившите най-високи сгради в света Кулите Петронас.

Миналия месец пък бяха добавени още две интересни държави, първата е съседна Сърбия, която е напълно заснете от Гугъл, а другата е Индонезия.

 

Какво да очакваме в бъдеще

Както вече казахме, Гугъл пускат много малко информация за замислите си, но жители на някои държави са забелязвали автомобили на американска компания. Очаква се в бъдеще да бъдат добавени кадри от Австрия, Люксембург, Еквадор, Филипини, Бутан, Бангладеш и Лаос.

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Google Street View добави нови държави:

Снимка на Кулите Петронас: Google Street View

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори