Съвети за приготвяне на багаж

И как да си спестим главоболия по време на почивката ни

Travel Steps 7429 25-01-2015

Винаги преди заминаване в чужбина кипи усилена подготовка на багажа. Както всички знаем в суматохата често се забравят някои важни неща, които после се тюхкаме защо не сме взели. За това каква е философията при приготвяне на багаж на мъжете и жените няма да говорим. Жените се стремят да вземат колкото се повече неща, защото "може да им потрябват", което често дразни половинките им.

 

1. Списък

Задължително направете списък на всичките вещи, които ще ви трябват. Веднъж като е готов списъка, ще ви е далеч по лесно да си направите сметка кое, къде да сложите. Така и ще намалите шанса да забравите нещо - просто четете, прибирате и слагате отметка в списъка.

 

2. Възможно най-малко ценности

Носете възможно най-малко ценности с вас. Често може да се подлъжете да вземете скъпа техника, от която да нямате реална нужда. Никога не слагайте парите или техниката си в багажа. Носете я винаги с вас, на една ръка разстояние. Смята се, че около 1% от багажа на самолетите се губи. Ако стане нещо такова, в най-добрия случай ще трябва да изчакате 1-2 дни докато авиокомпанията ви върне обратно багажа.

 

3. Без документи

Не носете документите си в багажа. Документите дръжте винаги в себе си и причината е същата, като при ценностите. Без документи няма да можете да направите каквото и да било. В по-лош случай рискувате дори някой да използва личните ви документи и паспорти за престъпни цели.

 

4. Какви дрехи

Задължително проверете каква е прогнозата за времето за мястото където ще ходите. Хубаво е винаги да носите яке, в повечето случаи пролетно-есенно ще ви свърши идеална работа. Не прекалявайте с броя на обувките. Ако няма официален повод - не носете официални обувки (това специално за женската аудитория). За дълги градски обиколки вземете най-удобните си обувки. Винаги е хубаво да имате резервен чифт от всичко, а при по-дълга почивка проверете дали хотелът ви предлага изпиране на дрехи като услуга.

 

Още полезни статии

Присъединете се към нас във Facebook за още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Съвети за приготвяне на багаж:

Снимка: http://us.123rf.com/

Ние използваме 'бисквитки', за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Последвайте ни и във Facebook: Затвори